Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Jednoduché a rýchle jedlo pripravené v parnom hrnci. Tieto závitky robím rada a často, hlavne preto, že sú vždy iné, podľa toho čo mám v chladničke a čo "schovám" dnu. Tentoraz som robila celkom jednoduché, pretože hubová omáčka je chuťovo veľmi výrazná.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. kuracie mäso narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, na vrch položíme plátky šunky a pásik sterilizovanej kápie.
  2. Pomocou fólie zavinieme. Konce zaviažeme aby pri parení šťava ostala dnu.
  3. Na druhý plát dáme šunku a vajcia na tvrdo. Zavinieme.
  4. Do parného hrnca dáme zemiaky a kuracie závitky. Paríme cca 20 minút.
  5. Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľku speníme, pridáme huby, podlejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme.
  6. Keď sú huby udusené, rozmixujeme ich....
  7. a pridáme sladkú smotanu, kto chce môže pridať malú lyžičku hladkej múky na zahustenie. Ochutnáme ak treba osolíme a okoreníme. Nie mnoho, aby sme nepotlačili chuť hríbov.
  8. Závitky nakrájame na kolieska a podávame....
  9. so zemiakovou kašou
  10. alebo so zemiakovými pusinkami, ktoré si pripravíme tak, že na plech kladieme malé kopčeky zemiakovej kaše, do ktorej sme pridali trochu hladkej múky a dáme zapiecť.