Kuracie závitky a mrkvové hranolčeky

Autor receptu: sisok

Dnes som robila kuracie prsia plnené paradajkovou zmesou, dusila na omáčke z karí. V obchode mi pod ruku padla fialová mrkva. Rada testujem nové produkty, veď na svete je toľko chutí koľko je hviezd na nebi :)

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme paradajkovú plnku, ktorá bude musieť pár minút chladnúť.
    Paradajku jemne nakrojíme do kríža a na pár sekúnd ju vhodíme do vriacej vody. Paradajku vyberieme a schladíme v studenej vode. Takto sa bude paradajka ľahko lúpať. Olúpanú paradajku rozkrojíme, vyberieme tekutý stred so semiačkami a dužinu nakrájame nadrobno.
  2. Cibuľe očistíme, nakrájame nadrobno a jednu z nich vhodíme spolu s olejom do menšieho hrnca. Cibuľku pražíme na miernom ohni cca 2min, pridáme nakrájanú paradajku, tymián,, osolíme a okoreníme. Spolu podusíme 2-3 minútky a odstavíme. Necháme vychladnúť.
  3. Ak sú kuracie alebo hydinové moc hrubé, budeme ich musieť otvoriť - to znamená, že ich narežeme z bočnej hrubšej strany po celej dĺžke až do stredu, mäso by sa malo otvoriť ako taká kniha :) No a ak to ešte nestači, trošku ho naklepeme. Posolíme z každej strany a odložíme na chvíľu bokom.
    Paradajkovú plnku natrieme na mäso a uzavrieme za pomoci špáratok alebo kuchynskej nite.
    Do panvice dáme trochu oleja (ja pridávam kúsok masla, kvôli chuti) a závitky na miernom ohni opečieme z každej strany dozlatista. Pridáme druhú cibuľu a necháme ju chvíľu spolu s mäsom podusiť. Prihodíme karí korenie, prilejeme kokosové mlieko, smotanu a očistenú čili papričku. Premiešame a prikryté dusíme približne 40minút.
  4. Medzičasom si pripravíme klasicky ryžu - na 1 dávku ryže, 2 dávky vody - a mrkvové hranolčeky.
    Mrkvu očistíme, nakrájame na hrubšie pásiky po dlžke a tieto pásiky na tenšie hranolčeky. Nakrájajte ako sa vám bude dať :) Hranolčeky vhodíme do vriacej vody a obvaríme asi 4minúty. Scedíme, hranolčeky osušíme a vhodíme do horúceho oleja na vyprážanie a pražíme 5minút. Vyberieme z oleja, vyložíme na sací kuchynský papier a posolíme. Hranolky, či už zemiakové alebo akékoľvek iné sa musia soliť hneď po vybratí z oleja, za horúca :)
  5. No a keď je všetko hotové - závitky v kokosovo-kari omáčke, ryža a hranolčeky, môžeme podávať. Dobrú chuť.