Kuracie stehno na višniach a červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. novembra 2014

Taká nostalgia, že sme už veľmi dávno nemali kuracinku..dúfam, že opäť nezanevriem na tento druh mäska..dnes som vyskúšala urobiť stehno na višniach, lebo mám otvorený pohárik od nedele, tak aby nebola škoda...robila som ho na masle,s klobáskou a višňami...veľmi chutné...

2
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1 PL
1 KL
1
1 dl
100 ml
30 g
podľa chuti
štipka
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu som dala roztopiť maslo a pridala som aj olej, aby sa mi maslo nespálilo, keď sa bude na ňom opekať cibuľka...pokrájala som cibuľku na drobno a opiekla...potom som pridala aj na tenké kolieska pokrájanú klobásku...

    Kuracie stehno na višniach a červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som umyté , osušené stehno, ktoré som osolila a okorenila...pridala som hneď aj višne...

    Kuracie stehno na višniach a červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetko som podliala červeným vínom a slabom plameni opekala...keď sa víno odparilo, priliala som znova malé množstvo..

    Kuracie stehno na višniach a červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa stehno dusilo,, ošúpala som si zemiaky a uvarila v osolenej vode...scedila..nechala som ich iba zakryté, aby boli teplé, lebo ich polejem výbornou šťavou z mäsa...všetko som uložila na tanier a prajem vám dobrú chuť...

    Kuracie stehno na višniach a červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

sracz
... stehno, maslo, klobása, višne = úžasná ***** kombinácia s predstavou fantastických chutí a bohatého gastrozážitku @izabella929 milá, šikovná a pracovitá! Také niečo ja rád, smiem, môžem! Určite link tohoto Tvojeho rcp cez Skype pošlem bratránkovi Slávkovi do Velkých Pavlovic na juhu Moravy!
obor123
Stehienko sa mi samé núka. Privriem si oči a predstavujem si tú úžasnú vôňu Tvojho jedla. Pekné jedlo, krásny obrus a prekrásny tanier. 5*
afataga
ej ty si vymyselnik, vyzera to dobre, ja by som tu klobasu asi vynechala
caterina
Izka, inovativna ako vzdy. Hned by som si dala. A krasna prezentacia ;)
frezia68
Ale aký pekný recept,začínam byť hladná.Máš veľkú fantáziu,Izka a varíš,ako v prvotriednej reštaurácii :-)