Kuracie stehno na višniach a červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Taká nostalgia, že sme už veľmi dávno nemali kuracinku..dúfam, že opäť nezanevriem na tento druh mäska..dnes som vyskúšala urobiť stehno na višniach, lebo mám otvorený pohárik od nedele, tak aby nebola škoda...robila som ho na masle,s klobáskou a višňami...veľmi chutné...

2
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvicu som dala roztopiť maslo a pridala som aj olej, aby sa mi maslo nespálilo, keď sa bude na ňom opekať cibuľka...pokrájala som cibuľku na drobno a opiekla...potom som pridala aj na tenké kolieska pokrájanú klobásku...
  2. pridala som umyté , osušené stehno, ktoré som osolila a okorenila...pridala som hneď aj višne...
  3. všetko som podliala červeným vínom a slabom plameni opekala...keď sa víno odparilo, priliala som znova malé množstvo..
  4. pokiaľ sa stehno dusilo,, ošúpala som si zemiaky a uvarila v osolenej vode...scedila..nechala som ich iba zakryté, aby boli teplé, lebo ich polejem výbornou šťavou z mäsa...všetko som uložila na tanier a prajem vám dobrú chuť...