Foto: enerrgizer
kuracie stehná zapečené s dijonskou horčicou, ajvarom a sladkou chilli omáčkou...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...v miske rozmiešame dijonskú horčicu, ajvar, sójovú omáčku a chilli omáčku...
-
2
...vykostené kuracie stehná umyjeme a odrežeme z mäsa to, čo tam nechceme mať a natrieme ich z jednej strany pripravenou omáčkou...
-
3
...v tanieri si zmiešame múku, sladkú mletú papriku, čierne mleté korenie, mletý zázvor, kurkumu a soľ...
-
4
...natreté kuracie mäsko zrolujeme, obalíme v múke s korením a ukladáme na pekáč. Na vrch dáme ledabolo plátky masla a dáme do rúry vyhriatej na 200°C asi na 50 minút, občas polievame výpekom...
-
5
...v rúre pečieme mäsko, v tlakovom hrnci sa varia zemiaky...tak si zo šampiňónov, lístkov špenátu, cesnaku, čerstvého zázvoru, olivového oleja, čierneho mletého korenia, soli a sladkej smotany pripravíme omáčku...
-
6
...keď je mäso takéto, tak ho vyberieme...je hotové
-
7
...na tanier dáme špenátovo cesnakovú omáčku, varené zemiaky a zapečené mäsko, zapíjame pivom...dobrú chuť
Diskusia k receptu