Kuracie stehná so šípkovým lekvárom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 2. júna 2015

Takto urobené kuracie stehna je zmena zabehnutom rytme pečenia je to sladkastá chuť. Ako napísal jeden pán na Vareche prvý krát je to prvotina a na tretí krát je to starý rodinný recept. Takže takto aj tento recept vznikol, keď som potreboval spotrebovať šípkový lekvár.

4
porcie
30 minút
príprava
100-120 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
3 PL
1/2 ČL
2 dcl
2 ks
2 ks
4 strúčiky
4 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kurací vývar ja som odrezal časti od chrbta, lebo to boli kuracie štvrte. Tie som s cesnakom a cibuľou dal vyvariť plus soľ a vegeta.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehna som nasolil a posypal s korením na divinu. Nechal asi pol hodinu postať nech mäso nasiakne.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz som si pripravil šípkový lekvár, sojovú omáčku sladkú a ostrý kečup.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podla množstvá napísaného v surovinách som v miske tieto tri suroviny zmiešal spolu. Túto zmes som perkom natrel celé stehna a dal zatiaľ na tanier.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na pekáč ktorý pôde do rúry som očistenú cibuľu nakrájal na kolieska a vyložil ňou dno pekáča.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cibuľu som ukladal natreté stehna na každé dal plátok slaniny a pár plátkov cesnaku. Okolo stehien som ukladal nakrájanú papriku.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tak som poukladal všetky stehna prikryl vrchnákom, zalial vývarom do 1/3 mäsa a dal piecť do rúry na 170°C na 100 - 120 minút. Podľa typu rúry. Viac som sa o to nestaral. Pozrel som to až po 110 minútach.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Počas pečenia so si uvaril zemiaky vodu zlial pridal maslo a riadne premiešal. Viac som do nich nedával nič, nechcel som aby prerazili chuť mäsa. Po prvom otvorení pekáča som zajasal nádhera hotovo. Dostatočne upečené a mäkké.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Stehna som preložil na tanier a výpek mixoval tyčovým mixérom, bola z neho omáčka dostatočne hustá.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ide sa servírovať. Úvodný obrázok som som mal bez omáčky, len som k tomu použil slivkový kompót pýtal sam k tomuto jedlu. Toto jedlo je sladkej a pikantnej chuti. Takže želám dobrú chuť ak sa niekto rozhodne pre tento typ jedla. Dá sa tak pripraviť bažant, perlička a iné. A ešte foto z omáčkou.

    Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ďakujem Vám. Pre@radox1 pečiem to dve hodiny aby lekvár nehorel ale vsiakol na nízkej teplote do mäsa. Keď som to na viac stupňoch piekol tak sa pripálil lekvár a to mi vadilo. Tak preto na menej a dlhšie a potom môžem jesť aj bez protézy (bola dráha tak ju šetrím).

Pridaj komentár k receptu: