Kuracie stehná na smotane s domácimi haluškami
Foto: martina1990
Moje obľúbené :)
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu.Kuracie stehná si umyjeme, prerežeme každé jedno na polovicu. Dáme ich do hrnca k cibuli, osolíme, opepríme, pridáme mletú červenú papriku a necháme ich zatiahnuť. Potom prilejeme vývar a necháme variť asi 30 minút. Keď je maso makké, urobíme si zátrepku z hladkej múky a smotany, zahustíme, necháme prevrieť. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť s trochou mlieka.
- 2
Vajce, vlažnú vodu a múku zmiešame na polotekuté cesto. Cez haluškovač :) ich dávame do vriacej, osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Kurča podávame s haluškami. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*