Kuracie stehná na smotane s domácimi haluškami

martina1990 - fotkamartina1990, 3. septembra 2015

Moje obľúbené :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 ks
 sladká
200 ml
200 ml na varenie
Halušky:
400 g
200 ml vlažná
2 ks




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu.Kuracie stehná si umyjeme, prerežeme každé jedno na polovicu. Dáme ich do hrnca k cibuli, osolíme, opepríme, pridáme mletú červenú papriku a necháme ich zatiahnuť. Potom prilejeme vývar a necháme variť asi 30 minút. Keď je maso makké, urobíme si zátrepku z hladkej múky a smotany, zahustíme, necháme prevrieť. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť s trochou mlieka.

  2. 2

    Vajce, vlažnú vodu a múku zmiešame na polotekuté cesto. Cez haluškovač :) ich dávame do vriacej, osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Kurča podávame s haluškami. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

gabriele
stara dobra klasika, ktora z casu nacas dobre padne :)...ja robim bez vyvaru...podlievam iba vodou...u nas v poslednej dobe oblubujeme cukinove halusky...keby si ich chcela skusit, sprav o nieco hustejsie cesto ako na klasicke halusky :)
maska10
ahojte varecharky tak z takehoto jedla ja mavam hrce za usami ked nemam kura dam bravcove kocky postup ten isty a halusky robim z polohrubej muky dobry typ na zajtrajsi obed diky caute
wurst
Veľmi pekný a chutný recept, pekná fotka!
5*
ampara
Tiež robím halušky z polohrubej múky,sú nadýchanejšie.
siisa
Som sa dnes inšpirovala tvojím receptom, ale robila som špaldové halušky. Ocino síce krútil nosom keď sadal za stôl, no nakoniec všetko zjedol. :) Ďakujem za receptík. Aj som ti to fotla :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia