Kuracie stehná na cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila, našpikovala cesnakom, podliala olejom, trochou vody, aj sem som pridala cesnak a upiekla. Príprava je veľmi jednoduchá a jedlo chutné. Podávala som s dusenou ryžou a s ľadovým šalátom.

2
porcie
12 hodín minút
príprava
50 minút
na 180 a 10´gril 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná som večer dobre nasolila a odložila na noc do chladničky na 12 hodín.
  2. Ráno som očistila cesnak, ten najväčší som pokrájala na hranolčeky.
  3. Pomocou ostrého noža som kuracie stehná našpikovala hranolčekmi cesnaku a položila som ich do pekáčika kožou nadol.
  4. Do pekáčika som prelisovala zvyšok cesnaku.
  5. Pripravené stehná som podliala olejom a trochou vody a prikryté alobalom som dala piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 50 minút.
  6. V polovici pečenia som odstránila alobal, kuracie stehná som obrátila kožou nahor a za stáleho prelievania výpekom som dopiekla, 10 minút pred koncom pečenia som zapla funkciu gril a teplotu som zvýšila na 200 stupňov C, aby kožička bola pekne do červena a chutná chrumkavá.
  7. Podávala som s dusenou ryžou a s ľadovým šalátom s citrónovou zálievkou.