Kuracie stehná na cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila,
našpikovala cesnakom, podliala olejom, trochou vody, aj sem som pridala cesnak a upiekla.
Príprava je veľmi jednoduchá a jedlo chutné. Podávala som s dusenou ryžou a s ľadovým
šalátom.
2 porcie |
12 hodín minút príprava |
50 minút na 180 a 10´gril 200 °C |
Postup
- Kuracie stehná som večer dobre nasolila a odložila na noc do chladničky na 12 hodín.
- Ráno som očistila cesnak, ten najväčší som pokrájala na hranolčeky.
- Pomocou ostrého noža som kuracie stehná našpikovala hranolčekmi cesnaku a položila som ich do pekáčika kožou nadol.
- Do pekáčika som prelisovala zvyšok cesnaku.
- Pripravené stehná som podliala olejom a trochou vody a prikryté alobalom som dala piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 50 minút.
- V polovici pečenia som odstránila alobal, kuracie stehná som obrátila kožou nahor a za stáleho prelievania výpekom som dopiekla, 10 minút pred koncom pečenia som zapla funkciu gril a teplotu som zvýšila na 200 stupňov C, aby kožička bola pekne do červena a chutná chrumkavá.
- Podávala som s dusenou ryžou a s ľadovým šalátom s citrónovou zálievkou.