Kuracie soté s hríbami a rožkovou knedľou

Autor receptu: feli

Toto je moje najobľúbenejšie jedlo! Recept mám od bývalého kolegu, hubára :-) Pripravujem ho pri sviatočných príležitostiach, keďže čerstvých/mrazených hríbov doma nikdy nie je nazvyš. Vynikajúce, naozaj odporúčam.

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájať na tenké prúžky, osoliť, okoreniť, poliať olejom a odložiť na noc do chladničky. Nakrájanú cibuľu dobre opražiť, k tomu pridať nakrájené hríby, spolu podusiť asi 15 minút (podľa potreby podlievať trochou vody)
  2. Mäso ZVLÁŠŤ opražiť na panvici, kým nie je mäkké. (tiež trocha podlievať) Pridať k uduseným hríbom, premiešať, trochu spolu povariť (stačí 1-2 minútky), priliať šľahačku (podľa potreby 1 alebo 2 šľahačky), premiešať, krátko povariť na miernom ohni.
  3. 6 rožkov nakrájať na menšie kocky, jemne pofŕkať mliekom (3 - 4 lyžice). Nesmie to byť veľmi poliate, aby sa to nerozmočilo.
  4. Pridať 4 žĺtky, osoliť, okoreniť, pridať 2 - 3 lyžice hrubej múky, trocha nasekanej petržlenovej vňate a premiešať lyžicou. nakoniec vmiešať sneh zo 4 bielkov. Urobiť 2 knedle - uložiť v tvare valčeka na alobal, poriadne zabaliť, dať oba zabalené valčeky variť do vriacej vody. Ja pre istotu balím do 2 alobalov, aby sa voda nedostala k cestu a nerozmočila ho. Varí sa 10 minút, otočí sa a ešte ďalších 10 minút.
  5. Na koliečka nakrájaná knedľa sa poleje soté s mäsom a hubami.