Kuracie soté s hríbami a rožkovou knedľou
Autor receptu: feli
Toto je moje najobľúbenejšie jedlo! Recept mám od bývalého kolegu, hubára :-) Pripravujem ho pri sviatočných príležitostiach, keďže čerstvých/mrazených hríbov doma nikdy nie je nazvyš. Vynikajúce, naozaj odporúčam.
5 porcií |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájať na tenké prúžky, osoliť, okoreniť, poliať olejom a odložiť na noc do chladničky.
Nakrájanú cibuľu dobre opražiť, k tomu pridať nakrájené hríby, spolu podusiť asi 15 minút (podľa potreby podlievať trochou vody)
- Mäso ZVLÁŠŤ opražiť na panvici, kým nie je mäkké. (tiež trocha podlievať)
Pridať k uduseným hríbom, premiešať, trochu spolu povariť (stačí 1-2 minútky),
priliať šľahačku (podľa potreby 1 alebo 2 šľahačky), premiešať, krátko povariť na miernom ohni.
- 6 rožkov nakrájať na menšie kocky, jemne pofŕkať mliekom (3 - 4 lyžice). Nesmie to byť veľmi poliate, aby sa to nerozmočilo.
- Pridať 4 žĺtky, osoliť, okoreniť, pridať 2 - 3 lyžice hrubej múky, trocha nasekanej petržlenovej vňate a premiešať lyžicou.
nakoniec vmiešať sneh zo 4 bielkov.
Urobiť 2 knedle - uložiť v tvare valčeka na alobal, poriadne zabaliť, dať oba zabalené valčeky variť do vriacej vody. Ja pre istotu balím do 2 alobalov, aby sa voda nedostala k cestu a nerozmočila ho.
Varí sa 10 minút, otočí sa a ešte ďalších 10 minút.
- Na koliečka nakrájaná knedľa sa poleje soté s mäsom a hubami.