Kuracie rezne a la Vlasta Burian (fotorecept)

Autor receptu: amy201

Jedno z najobľúbenejších jedál môjho drahého. Recept mi dala jeho mamina, niekde vyčítala, že to bolo obľúbené jedlo Vlastu Burjana, ktoré mu robil jeho osobný kuchár. Na prvý pohľad kombinácia opečeného jablka, arašíd, volského oka a mäsa znie dosť divoko, ale je to úžasné papaníčko :-)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame z nich rezne. Necháme odkvapkať a pripravíme si panvicu s rozohriatym olejom. Rezne osolíme a okoreníme čiernym korením , prudko opečieme z oboch strán a potom dopečieme na miernom ohni do mäkka.
  2. Stredne veľké jablko si umyjeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré pridáme smažiť. keď jablko opečieme z jednej strany, otočíme na druhú a zabijeme do vykrojeného stredu vajíčko. A takto si to postupne všetko usmažíme :-) medzičasom si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja cestoviny (každému podľa chuti).
  3. Solené arašidy si pokrájame alebo zmixujeme na menšie kúsky ( pozor nie na prášok - mohli by sa na oleji spáliť a zhorknú). Ja si ich tyčovým mixérom kus rozdrobím, niektoré sú celé a iné drobné :-)
  4. Keď vypražíme všetky prsia a jabĺčka s volskými okami do výpeku dáme popražiť arašidy, na pár minút (cca 3), kým pekne nespenia. potom pridáme kečup a privedieme do varu až kým sa zmes nezjednotí.
  5. A môžeme podávať. Dobrú chuť :-)