Kuracie prsia v sezame fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 29. augusta 2010

...inšpirovala ma fotka na internete. Sezam je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa však zahrievaním na vysoké teploty ničia. Okrem toho semeno sezamu obsahuje mnoho mangánu, medi a vápniku, taktiež je dobrým zdrojom vitamínu B1 a vitamínu E. Nájdete v ňom aj účinný antioxidant zvaný lignan, ktorý pôsobí aj proti vzniku rakoviny. Konzumácia sezamu sa odporúča i pacientom bojujúcim s vysokým cholesterolom... (zdroj: internet)

4-5
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1-2 PL
1-2 KL
2-3 KL
3-4 PL
2-3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...očistíme a nakrájame si kuracie prsia, asi na takéto kocky( 1,43 x 1,36 cm :-)...

    Kuracie prsia v sezame (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...cesnak očistíme a nakrájame na plátky. V malej nádobe si rozmiešame sójovú omáčku s chilli omáčkou a solamylom, pridáme asi 1dcl kuracieho vývaru, ak nemáme tak vodu...

    Kuracie prsia v sezame (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vo woku na rozpálenom oleji orestujeme plátky cesnaku (asi 30 sec.) pridáme kuracie mäsko a keď sa zatiahne a zmení farbu (cca 5-6 min)...

    Kuracie prsia v sezame (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zalejeme omáčkou a restujeme ešte asi 3 minúty, odstavíme a zasypeme sezamom. Dôkladne premiešame, aby sa každé mäsko dobre obalilo. Dochutíme soľou a ak treba, pridáme ešte sladkú chilli omáčku. Necháme pár minút odpočinúť...

    Kuracie prsia v sezame (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...podávame napríklad s brokolicou, alebo s niečím iným...suché biele víno je ideálne...dobrú chuť

    Kuracie prsia v sezame (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
týmto receptom si ma veľmi potešil, pretože sézam milujem, kupujem ho v 1kg balení .... a s tou brokolicou to vyzerá božsky....krásne foto
pekné:), mňam, a pekná fotka!
sezam je navyše jedným z najbohatších zdrojov vápnika, ak nie vôbec najbohatším. Obsahuje ho oveľa viac ako mlieko, z ktorého ho naše telo aj tak nevie využiť....
ďakujem...nikdy nezabudnem na jednu reláciu o varení v telke, keď moderátorka K.B. pripravovala kuracie prsia, orestovala ich na panvici a povedala... citujem: ...teraz kuracie prsia asi HODINKU podusíme, aby neboli tvrdé...
Tento recept mi prisiel velmi vhod. Pouzila som masko zo stehien a nechala som ho 15 minut pod pokrievkou podusit (pre istotu:), inak som dodrzala cely postup, podavala som s dusenou ryzou a je to vyborna pochutka, urcite odporucam vyskusat!



No ešte že tak. V našej mäsom posadnutej spoločnosti by som asi ten predchádzajúci recept - brokolica s omáčkou nepresadia :-) Toto je ale niečo iné :-)
recept, perfektný, rýchly, zdravý , tak niet čo dodať - len urobiť a pochutnať si na ňom . Ukladám do KK
ako dobre, ze sa recept objavil zasa, mam ho v KK, ale zabudla som nan, len co pride na rad kuracie masko, pouzijem tento rychly a neuveritelne lahky sposob upravy, vdaka za recept

Pridaj komentár k receptu: