Foto: enerrgizer
...inšpirovala ma fotka na internete. Sezam je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa však zahrievaním na vysoké teploty ničia. Okrem toho semeno sezamu Zobraziť celý popis...inšpirovala ma fotka na internete. Sezam je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa však zahrievaním na vysoké teploty ničia. Okrem toho semeno sezamu obsahuje mnoho mangánu, medi a vápniku, taktiež je dobrým zdrojom vitamínu B1 a vitamínu E. Nájdete v ňom aj účinný antioxidant zvaný lignan, ktorý pôsobí aj proti vzniku rakoviny. Konzumácia sezamu sa odporúča i pacientom bojujúcim s vysokým cholesterolom... (zdroj: internet)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...očistíme a nakrájame si kuracie prsia, asi na takéto kocky( 1,43 x 1,36 cm :-)...
-
2
...cesnak očistíme a nakrájame na plátky. V malej nádobe si rozmiešame sójovú omáčku s chilli omáčkou a solamylom, pridáme asi 1dcl kuracieho vývaru, ak nemáme tak vodu...
-
3
...vo woku na rozpálenom oleji orestujeme plátky cesnaku (asi 30 sec.) pridáme kuracie mäsko a keď sa zatiahne a zmení farbu (cca 5-6 min)...
-
4
...zalejeme omáčkou a restujeme ešte asi 3 minúty, odstavíme a zasypeme sezamom. Dôkladne premiešame, aby sa každé mäsko dobre obalilo. Dochutíme soľou a ak treba, pridáme ešte sladkú chilli omáčku. Necháme pár minút odpočinúť...
-
5
...podávame napríklad s brokolicou, alebo s niečím iným...suché biele víno je ideálne...dobrú chuť
sezam je navyše jedným z najbohatších zdrojov vápnika, ak nie vôbec najbohatším. Obsahuje ho oveľa viac ako mlieko, z ktorého ho naše telo aj tak nevie využiť....
@michsamant mäsko vyzerá výborne, stehná treba chvíľku podusiť...