Kuracie prsia v sezame (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...inšpirovala ma fotka na internete. Sezam je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa však zahrievaním na vysoké teploty ničia. Okrem toho semeno sezamu obsahuje mnoho mangánu, medi a vápniku, taktiež je dobrým zdrojom vitamínu B1 a vitamínu E. Nájdete v ňom aj účinný antioxidant zvaný lignan, ktorý pôsobí aj proti vzniku rakoviny. Konzumácia sezamu sa odporúča i pacientom bojujúcim s vysokým cholesterolom... (zdroj: internet)

4-5
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...očistíme a nakrájame si kuracie prsia, asi na takéto kocky( 1,43 x 1,36 cm :-)...
  2. ...cesnak očistíme a nakrájame na plátky. V malej nádobe si rozmiešame sójovú omáčku s chilli omáčkou a solamylom, pridáme asi 1dcl kuracieho vývaru, ak nemáme tak vodu...
  3. ...vo woku na rozpálenom oleji orestujeme plátky cesnaku (asi 30 sec.) pridáme kuracie mäsko a keď sa zatiahne a zmení farbu (cca 5-6 min)...
  4. ...zalejeme omáčkou a restujeme ešte asi 3 minúty, odstavíme a zasypeme sezamom. Dôkladne premiešame, aby sa každé mäsko dobre obalilo. Dochutíme soľou a ak treba, pridáme ešte sladkú chilli omáčku. Necháme pár minút odpočinúť...
  5. ...podávame napríklad s brokolicou, alebo s niečím iným...suché biele víno je ideálne...dobrú chuť