Kuracie prsia v keli

Autor receptu: patroveckypitrs

Zohnal som v obchode krásnu hlávku mladého kelu. Mal som doma pripravené kuracie prsia, že si uvarím nejakú činu. Nuž človek mieni život mení. Tak som spojil kel a kuracie prsia.

6 - 8
porcií
20Minút minút
príprava
70 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kel som očistil a nakrájal asi na 2cm kocky.
  2. Tak isto som kuracie prsia očistil a nakrájal na dvoj cm kocky. Papriky som pripravil tiež v tej veľkosti ako prsia.
  3. Do hrnca som dal rozpustiť bravčovú masť na ňu som nasypal nakrájanú cibuľu tu som dusil do sklovitá. Potom som odstavil hrniec zo sporáka pridal nasekaný cesnak a rascu trochu som premiešal nech to v masti rozvonia. Na to som dal nakrájaný kel a papriku podlial asi pol deci vody premiešal a späť na sporák nechal som to dusiť a často miešal nech mi rasca a cesnak neprihoria. Keď sa voda vyparila znovu som podlial asi 1dcl vody premiešal a nechal pomaly dusiť potom už kel s paprikou si pustili vodu. Už som vodu nedával len občas miešal.
  4. Kel aj paprika boli už skoro hotové asi po 45 minútach tak som teraz pridal mäso premiešal, osolil, okorenil a ďalej dusil za občasného miešania.
  5. Pripravil som si mrazenú činskú zmes tak polovinu zo sáčku .
  6. Po 15 minútach dusenia mäsa som do hrnca pridal mrazenú zeleninu a dusil ešte asi 10 minút.
  7. Ochutnal som dosť slané netreba nič. Hotovo. Pes natlačený na sitových dverách a ťahal vôňu do seba aj on si prosil. Vôňa je parádna. Môžeme servírovať na tanier som si z ryže spravil hniezdo a na to som dal prsia v keli. Na tento teplý deň dobre ľahké jedlo. Tak ak Vám zachutilo prajem dobrú chuť.