Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom dopečieme v rúre maximálne na 150 °C. Holandská omáčka: Žĺtky s citrónovou šťavou za neustáleho prešľahávania zahrievame v malom kastróliku.
  2. Akonáhle sa začne zľahka odparovať, začneme postupne pridávať na malé kocky nakrájané maslo, až kým všetko maslo nezašľaháme. Hotovú omáčku osolíme a okoreníme. Špargľu očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s kúskom masla alebo na pare maximálne 3-4 minúty.
  3. Náš tip: Špargľa, ktorú pestovali už starí Egypťania a Rimania, sa do Európy dostala cez Holandsko okolo toku 1800 a jej pestovanie sa rýchlo rozšírilo. Pôvodne sa používal ako liečivá rastlina. Zelená špargľa má výrazne zeleninovú chuť a viac vitamínu C, ale bielená špargľa je jemnejšia.