Kuracie pečienky a široké rezance fotorecept

oco - fotkaoco, 25. marca 2011
Kuracie pečienky a široké rezance (fotorecept)
Foto: oco

Keď sa na obed pripravujú kuracie pečienky tak vždy s ryžou,alebo zemiakmi a čo takto s cestovinou.Široké rezance používame ako prílohu radi.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 g
1 ks
2 strúčiky
2 PL
2 PL
2 KL pálivá
Omáčka na cestoviny:
100 g
2 PL
 čerstvé na ozdobenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie pečienky očistíme a dáme do marinády zo sójovej omáčky,horčice a chilli omáčky.Marinujeme aspoň 1/2 hodiny.

  2. 2

    Očistíme cibuľu a cesnak.Cibuľu pokrájame na drobno,cesnak na tenké plátky.Na oleji dusíme cibuľu do sklovita,pridáme cesnak a keď začne vonať pridáme pečienky aj s marinádou.Miešame ,keď pečienka zbledne zakryjeme a dusíme do mäkka.Počas dusenia občas podlejeme.

    Kuracie pečienky a široké rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme si variť vodu na cestoviny,ktoré následne varíme podľa návodu,aby boli al dente. Pripravíme si omáčku .Maslo rozpustíme, pridáme tavený syr dobre miešame aby sa rozpustil za postupného prilievania mlieka vznikne omáčka.Omáčku ochutíme s kurkumou,oreganom a troškou bieleho korenia.Hustotu si podľa potreby upravíme mliekom a solamylom.

    Kuracie pečienky a široké rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové ,ocedené cestoviny dáme do misy,pridáme omáčku a dobre premiešame.Sme pripravený k servírovaniu.Na tanier dáme cestoviny s omáčkou a na vrch udusené pečienky a ozdobíme.Dobrú chuť.

    Kuracie pečienky a široké rezance (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sheilinka01
hmmmmm...toto mi nejak nepasuje k sebe, ale to zaroven nemusi znamenat, ze to nie je dobre...
alena45
aj mne je tá cestovina divná, radšej k pečienkam podávam penne. No ale proti gustu žiaden dišputát.
jody
A podla mna to nemoze byt zle, ja to urcite skusim, ja som pecienkova.
klaura
nezvyklá kombinácia ... ale ... prečo nie ? ...
seaton
Mám rada zmenu.Nemusí byť ku každému jedlu len pene alebo kolienka. Super nápad.
lyali
Náhodou, mne sa široké rezance páčia ako príloha k mäsku vrátane pečienky. A páči sa mi aj nápad pečienky v marináde :-) KK :-)
1940
Musím skúsiť som na cestoviny ale dobrý chleba je nezaplatitelný,ta marináda musí byt dobrá