Kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch
Foto: sjuz
Tak som sa rozhodla pripraviť jednoduché jedlo, no trošku na iný spôsob, ako je klasika - v trojobale. A tým, že nie sú vysmážané Zobraziť celý popisTak som sa rozhodla pripraviť jednoduché jedlo, no trošku na iný spôsob, ako je klasika - v trojobale. A tým, že nie sú vysmážané na oleji, sú aj menej kalorické a ľahšie stráviteľnejšie. Robila ich Nigela, a veľmi sa mi zapáčili.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Marinujeme v jogurte - ak nemáte čas, stačí hodina, najlepšie však cez noc.
-
2
Slané krekry rozdrvíme - napríklad v sáčku valčekom alebo tĺčikom na mäso. Kúsky vyberieme s jogurtu - tak, aby na nich zostala tenšia vrstva jogurtu. Obalíme v rozdrvených krekroch, a ukladáme na prichystaný plech na pečiaci papier.
-
3
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 st. C, na 15 minút.
delina - tiež fajn nápad:)
1. piecť treba dlhšie (ja som piekol pri 185 stupňoch cca 30 minút s tým, že v polovici som ich obrátil.
2. jogurt odporúčam ochutiť (napr. vegetou, koreninami) - rezníky boli málo slané
3. polovicu som robil s krekrami (dodajú trochu tuku a aj slanosti - nie však veľa)
4. druhú polovicu som robil s tortilami, tie sú chrumkavejšie, ale nie sú vôbec slané
5. odporúčam podávať s pikantnými prílohami