Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Keď nenájdeš recept, použi svoj :) Ja sa tým riadim a tak to bolo aj dnes, chcela som piecť kura s nejakou tekvicovou prílohou, keďže teraz je in- , všetky koláče, čo som našla, boli také samostatné sýte jedlá. Tak som použila môj cuketovo-chlebový /http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovo-chlebovy-kolac-fotorecept/43536-recept.html/ ako základ a zároveň prílohu k mäsu.

Postup

  1. Kým budeme chystať ďalšie suroviny, pripravíme si mäso. Ja rada používam kuracie štvrte, sú také univerzálne, rozporciujeme, nasolíme, ČMK, drvená rasca, trošku tymiánu, cesnak. Nechcela som to prepísknuť s koreninami, čo ešte prídu.
  2. Ideme na tekvicový koláč-plnku-prílohu. Postup takmer identický ako mám v recepte na Cuketovo-chlebový koláč /http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovo-chlebovy-kolac-fotorecept/43536-recept.html/, miesto syra som použila sušené hríby-zmes. Dala som ich namočiť /môžete použiť čerstvé/.
  3. Očistíme a nakrájame tekvičku.
  4. V krátkosti: nakrájame chlieb, slaninu, cibuľu, roztopíme maslo, pridáme vajce, mlieko, soľ, koreniny, bylinky, huby iba vybraté z vody, tekvicu, zľahka premiešame.
  5. Pekáč vymastíme /v mojom prípade masťou/, vložíme plnku, jemne uťapkáme,
  6. uložíme mäso, pokladieme plátkami masla, zakryjeme a dáme piecť. Nepodlievala som, rátala som s tým, že mäsko pustí šťavu a nechcela som mať z plnky blato.
  7. Pieklo sa 45 minút /mám plyn a radšej mäsku dám čas, ako by som ho mala spáliť/, odkryla som a nechala zapiecť do červena,, cca tých 15 minút.
  8. Kapustový šalát nastrúhal a nachystal manžel, tak už len naložiť a môžeme degustovať. Musela som okoštovať, čo som to stvorila, a som spokojná a moji tiež. Ak skúsite, verím, že budete aj vy, dobrú chuť :)