Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko dôkladne umyjeme a nakrájame na medajlónky.
  2. Pridáme 2 PL oleja, vegetu, soľ, korenie gyros, čierne korenie. Premiešame a necháme min. pol hodinu postáť.
  3. Ryžu premyjeme, posolíme, pridáme vegetu,
  4. zalejeme vodou tak cm nad ryžu a dáme do paráka. Odležané mäsko tiež preložíme do parnej nádoby a vložíme do paráka.
  5. Parák zapneme na 40 min. a paríme. 5 min. pred koncom pridáme na platni poukladané cherry rajčinky a ružičky brokolice. Po doparení rajčinky krásne olúpeme zo šupky.
  6. Zaznie gong
  7. a môžeme podávať. Dobrú chuť. Šťavy je veľmi veľa, ja som len poliala s nezahustenou (je chutná, obsahuje všetky šťavy z mäska, zeleninky), ale kľudne si do nej zavarte smotanu, alebo len rozhabarkovanú múku v mlieku a nechajte prevariť, získate tak chutnú omáčku.