Kuracie medajlónky nad parou (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
4-6 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Mäsko dôkladne umyjeme a nakrájame na medajlónky.
- Pridáme 2 PL oleja, vegetu, soľ, korenie gyros, čierne korenie. Premiešame a necháme min. pol hodinu postáť.
- Ryžu premyjeme, posolíme, pridáme vegetu,
- zalejeme vodou tak cm nad ryžu a dáme do paráka. Odležané mäsko tiež preložíme do parnej nádoby a vložíme do paráka.
- Parák zapneme na 40 min. a paríme. 5 min. pred koncom pridáme na platni poukladané cherry rajčinky a ružičky brokolice. Po doparení rajčinky krásne olúpeme zo šupky.
- Zaznie gong
- a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Šťavy je veľmi veľa, ja som len poliala s nezahustenou (je chutná, obsahuje všetky šťavy z mäska, zeleninky), ale kľudne si do nej zavarte smotanu, alebo len rozhabarkovanú múku v mlieku a nechajte prevariť, získate tak chutnú omáčku.
|