Kuracie mäsko s ryžou a kôprovou omáčkou

Autor receptu: zeriavka

Jednoduchý recept ako spraviť chutný obed (vhodný pre začiatočníkov).

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Ak sú kuracie prsia hrubšie prerežeme ich vodorovne na poly, trochu poklepeme, z oboch strán posolíme a z jednej pokoreníme a hodíme na rozpálenú panvicu. Na panvici ich z oboch strán trošku popečieme ak sú biele hodíme ich do väčšieho hrnca. Do hrnca nalejeme vodu zhruba 2 hrnčeky a necháme podusiť (aspoň na pol hodinky).
  2. Do sitka nasypeme ryžu premiesime ju s vodou a nasypeme do hrnca s rozpáleným olejom (oleja len trochu na dno). Potom ryžu popražíme. Pridáme lyžičku soli a lyžičku vegety. Ak je ryža popražená nalejeme na ňu vriacu vodu z rýchlovarnej kanvice tak aby bola asi 1,5 cm nad ryžou. Necháme ju podusiť sa na miernom ohni. Hotová je vtedy ak vsiakla všetku vodu.
  3. Koprovú omáčku taktiež urobíme veľmi jednoducho. Môžeme použiť Koprovú omáčku Vitana (kde treba pridať 250 ml vody a 250 ml mlieka) alebo si môžeme urobiť domácu (1/2 malého masla, 3 PL múky, 1/2 litra mlieka a posekaný kopor).