Foto: methi
Suroviny
z 1 kuraťa |
|
|
|
marináda: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
5 strúčikov |
|
ďalej: | |
1 ks |
|
1:1 |
|
3 PL, pomlieť |
|
podľa potreby |
|
1 ČJ zarovno |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, pokrájame na rezančeky. V miske zmiešame suroviny na marinádu a mäso do nej zamiešame. Uložíme na 2 hod. do chladničky.
-
2
V panvici zohrejeme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme celkom domäkka.
-
3
Potom pridáme pomleté kešu orechy a premiešame.
-
4
Pridáme mäso s marinádou a na prudkom ohni opečieme.
-
5
Oheň zmiernime, mäso podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme sladkú mletú papriku a 15 minút prikryté varíme na miernom až stredne silnom ohni.
-
6
Omáčka nám zhustne vďaka mletým orechom.
-
7
Nakoniec pridáme smotanu, premiešame, povaríme 5 minút.
-
8
Hotové jedlo si môžeme posypať nasekanou koriandrovou vňaťou.
-
9
Podávame s dusenou ryžou.
Diskusia k receptu