Kuracie kúsky v kešu omáčke
Autor receptu: methi
Postup- Mäso umyjeme, pokrájame na rezančeky. V miske zmiešame suroviny na marinádu a mäso do nej zamiešame. Uložíme na 2 hod. do chladničky.
- V panvici zohrejeme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme celkom domäkka.
- Potom pridáme pomleté kešu orechy a premiešame.
- Pridáme mäso s marinádou a na prudkom ohni opečieme.
- Oheň zmiernime, mäso podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme sladkú mletú papriku a 15 minút prikryté varíme na miernom až stredne silnom ohni.
- Omáčka nám zhustne vďaka mletým orechom.
- Nakoniec pridáme smotanu, premiešame, povaríme 5 minút.
- Hotové jedlo si môžeme posypať nasekanou koriandrovou vňaťou.
- Podávame s dusenou ryžou.
|