Kuracie kúsky v kešu omáčke

Autor receptu: methi

Postup

  1. Mäso umyjeme, pokrájame na rezančeky. V miske zmiešame suroviny na marinádu a mäso do nej zamiešame. Uložíme na 2 hod. do chladničky.
  2. V panvici zohrejeme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme celkom domäkka.
  3. Potom pridáme pomleté kešu orechy a premiešame.
  4. Pridáme mäso s marinádou a na prudkom ohni opečieme.
  5. Oheň zmiernime, mäso podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme sladkú mletú papriku a 15 minút prikryté varíme na miernom až stredne silnom ohni.
  6. Omáčka nám zhustne vďaka mletým orechom.
  7. Nakoniec pridáme smotanu, premiešame, povaríme 5 minút.
  8. Hotové jedlo si môžeme posypať nasekanou koriandrovou vňaťou.
  9. Podávame s dusenou ryžou.