Kuracie kávové kapsy s orechmi

Autor receptu: strigus

Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi takéto:

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si rezne - umyjeme, nakrájame, osolíme, okoreníme korením 4 farieb. V miske si rozmiešame med, horčicu, kávu a sójovú omáčku a dôkladne ňou zalejeme rezne. Necháme odstáť aspoň 2 hodinky.
  2. Marinované rezne rozložíme, na každý natrieme 1/4 mletých orechov, položíme plátok šunky a plátok syra a preložíme na polovičku. Kraje rezňov sklepeme a pripravíme si cestíčko.
  3. Cestíčko: žĺtky vymiešame s múkou, orechmi a kávou na hustejšie cestíčko, pridáme štipku soli a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Kapsy obalíme/máčame v cestíčku a pomaly vyprážame na miernom ohni, aby sme ich mali šťavnaté a mäkké, rýchlo pražené by mali zhorené cestíčko a napoly surové mäsko. Cestíčko až tak neprepúšťa ako trojobal.
  4. Hotové kapsy som našikmo nakrájala na plátky, podávala so zemiakovou kašou zdobenou petržlenovou vňaťou a brusnicovým kompótom, ktorý je veľmi zdravý a výborne sa hodil k mäsku. Tiež sa hodia aj klasické zavárané čerešne, marhule... podľa chuti. Možno sa zdajú niektoré kombinácie zvláštne, ale snúbia sa vo vynikajúcu chuť. Určite odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť.