Kuracie kapsy s kapiovou omáčkou

Autor receptu: marek135

ďalší môj pokus niečo dobré ukuchtiť :)

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia narežeme na rezne, osolíme, okoreníme a trochu naklepeme. Na každý kurací rezeň položíme plátok údenej šunky, syra a jednu kapiu. Pomocou špajdlí urobíme z rezňov kapsy. Tie prudko opražíme na oleji a poukladáme do kapiou vyloženého pekáča. Zalejeme 2 dcl kuracieho bujónu. Dáme zapiecť do rúry pri 180 stupňoch na cca 45 min.
  2. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme variť v osolenej vode. Po uvarení do nich vložíme trochu masla a trochu rozmiešame. Pridáme k nim nasekanú pažítku.
  3. Po dopečení mäsko vyberieme na tanier a výpek spolu s kapiami rozmixujeme dohladka. Dáme ešte chvíľu povariť s hladkou múkou rozhabarkanou v 2 dcl vody kým nám omáčka trošku nezhustne. Hotové podávame s čerstvou zeleninou, mäsko preliate omáčkou. Dobrú chuť!