Kuracie bylinkové medailónky v slaninovom kabáte fotorecept
Foto: megdesign
Inšpirácia od @eviana ;) Ďakujem manželke za manuálnu pomoc ;)
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie medailónky. Nožom spravíme do medailónikov kapsu a vložíme kúsok masla. Cca 1/2 čl.
-
2
Priečne cez kapsu/otvor "previažeme" plátkom slaniny.
-
3
Naukladáme do jenského skla. Odrezky mäsa a slaniny môžeme poukladať do stredu. Na vrch dáme pár vetvičiek čerstvého rozmarínu. Pečieme v rúre cca 40 min prykrité pri 180°C. Odokryjeme a necháme zapiecť cca 15 min.
-
4
Omáčka: Do malého hrnca vylejeme smotanu a mlieko. Jemne posolíme, vytlačíme Bambino a pridáme trojuholníky taveného syra. Štipku muškátoveho orecha, korenie štyroch farieb. Necháme rozpustiť syr. Pridáme 2 čl bylinkového masla.
-
5
Zredukujeme na najmenšom plameni.
-
6
Podávalo sa s fritovanými, na hrubé kolieska nakrájanými zemiakmi.
@eviana dakujem :)
@brambora nie nie, nezmenil :) Len som sa vyhral. Kludne by si mohla prist ;)
@alex no sak na kazdeho chlapa maju zeny dobry vplyv, ci?
@ampara no sak delbu prace treba, nie?
@tinca dakujem :)
@all Dakujem za pochvaly ;)
@izabella929 Snazil som sa ;)
@mariamka mno nic ine ma nenapadlo ako nahrada... :)
@paploska a @medulienka122 Dakujem.
@tiginko :D
*****