Kuracia Všehochuť (fotorecept)

Autor receptu: jody

Chcela som niečo rýchle a dobré a nezvyčajné a neobvyklé a neokukané. :-) Vznikla takáto všehochuť. :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko nakrájame na kúsky ako sme zvyknutí, cibuľku nadrobno, cesnak popučíme. Odfotíme suroviny a ideme na to.
  2. Speníme cibuľku, necháme zosklovatieť.
  3. Pridáme mäso a prudko opekáme.
  4. Stiahneme z plameňa a pridáme obe papriky a kúsok masla.
  5. Pridáme popučený cesnak a premiešame. Potom nasypeme ešte toľko chilli, koľko nám potom žalúdok zvládne. :-)
  6. Podlejeme studenou vodou, zvýšime teplotu, posolíme a prisypeme vňaťku.
  7. Keď je mäsko takmer mäkké, vsypeme hrášok a necháme 5 minút povariť.
  8. Keď je hrášok zmäknutý, pridáme scedenú kukuricu. Ak sa Vám zdá, že nie je dostatočne mäkká (niektoré sú tvrdkasté), pridáme ju zároveň s hráškom.
  9. V smotane rozmiešame trochu škrobu, vlejeme do zmesi a povaríme nanajvýš 2 - 3 minútky.
  10. Než nám smotana zovrie, pridáme ešte pikantný kečup (lepší by bol pretlak, ale ten som doma nemala).
  11. No a na samý koniec, keď už sme všetko vypli, pridáme postrúhaný cheddar a premiešame.
  12. Servírujeme s cestovinou, ja som dala minikolienka. Prajem dobrú chuť. :-)