Kuracia Všehochuť (fotorecept)
Autor receptu: jody
Chcela som niečo rýchle a dobré a nezvyčajné a neobvyklé a neokukané. :-) Vznikla takáto
všehochuť. :-)
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko nakrájame na kúsky ako sme zvyknutí, cibuľku nadrobno, cesnak popučíme. Odfotíme suroviny a ideme na to.
- Speníme cibuľku, necháme zosklovatieť.
- Pridáme mäso a prudko opekáme.
- Stiahneme z plameňa a pridáme obe papriky a kúsok masla.
- Pridáme popučený cesnak a premiešame. Potom nasypeme ešte toľko chilli, koľko nám potom žalúdok zvládne. :-)
- Podlejeme studenou vodou, zvýšime teplotu, posolíme a prisypeme vňaťku.
- Keď je mäsko takmer mäkké, vsypeme hrášok a necháme 5 minút povariť.
- Keď je hrášok zmäknutý, pridáme scedenú kukuricu. Ak sa Vám zdá, že nie je dostatočne mäkká (niektoré sú tvrdkasté), pridáme ju zároveň s hráškom.
- V smotane rozmiešame trochu škrobu, vlejeme do zmesi a povaríme nanajvýš 2 - 3 minútky.
- Než nám smotana zovrie, pridáme ešte pikantný kečup (lepší by bol pretlak, ale ten som doma nemala).
- No a na samý koniec, keď už sme všetko vypli, pridáme postrúhaný cheddar a premiešame.
- Servírujeme s cestovinou, ja som dala minikolienka. Prajem dobrú chuť. :-)