Kuracia pečienka pikantná (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Toto jedlo ma zaťko veľmi rád. Raz došli z dovolenky a hovorili aké jedlo im chutilo. Tak sme dali hlavy do kopy a vzniklo z toho toto jedlo.

5 - 6
porcií
30 minút minút
príprava
70 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prve si pripravím palivé papriky a plátky údenej slaniny. Do slaniny dáme raz čerstvú a raz sterilizovanú papriku. Týchto zvitkov si spravíme podľa porcií. Na každú porciu aspoň dva.
  2. Do pekáča uložíme čerstvé klobásky a medzi ne dáme zvitky. Zvyšné papriky pridáme k tomu. Tých dáme podľa toho ako chceme pálivé. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C, nezakryté pod vrchné pečenie, číže grilovanie. Na 20 minút podľa typu rúry.
  3. Klobásky sa pečú tak si pripravíme ďalšie suroviny. Pečeň sme nechali odkvápať v sitku. Tak isto aj fazuľu sme mali v sitku, ktorú sme prepláchli vodou. Pripravíme si ešte feferóny podľa toho aké chceme pálivé. Ja som si pripravil tri. Paradajky olúpané vo vlastnej šťave si otvoríme a tiež pripravíme.
  4. Cibuľu si očistíme a nakrájame na pol mesiace. Cesnak očistíme a nasekáme na drobno. Slaninu nakrájame na menšie kocky. Banán olúpeme a nakrájame na 0,5 cm kolieska. Brusnice nám stačí asi 100 g to dosť presladí.
  5. Na podliatie si pripravíme červené víno. Ja som použil Cabernet Sauvignon asi 1dcl.
  6. Všetko je pripravené môžeme začať. Do suchej panvice som dáme slaninu tá nám pustí masť na ktorej to budeme robiť. Keď slanina pustila masť tak pridáme rozrezané feferóny a cesnak. Chvíľu necháme popražiť a teraz dáme opiecť pečienku. Prikryjeme nech sa pečeň opečie tak 8 minút.
  7. Potom pečienku pozrieme a ochutnáme. Ak je hotová, tak ju vytiahneme z panvice a dáme bokom. Panvicu stále máme na sporáku.
  8. Medzi tým nám vypla rúra pozrieme ako je to prepečené. Bolo to dosť tak som to dal vychladnúť. Vonia to ohromné.
  9. V panvici ďalej pokračujeme pridáme dusiť cibuľu a prikryjeme.
  10. Tak po 10 minútach je cibuľa mäkka. Teraz pridáme banán a brusnice. Dusíme chvíľu.
  11. Po chvíľke pridáme fazuľu, pár krát premiešame a asi po troch minútach podlejeme vínom. Necháme to teraz dusiť asi päť minút .
  12. Posledne do panvice dáme paradajky. Premiešame prikryjeme a dusíme. Občas premiešame a ochutnáme. Ja som to mal asi po 10 minútach hotovo. Dáme zo sporáka nabok necháme postať nech prejdú chute.
  13. Môžeme servírovať. Vonia to riadne aj pes ma hlavu v dverách a čaká na prideľ. Ja som urobil k tomu zemiakovú kašu. No môžme to jesť aj chlebom. Úvodné foto je chlapská porcia a posledné je ženská porcia. A Zať ten si k tomu ešte 3 - 4 feferóny pridá. Na zaver želám dobrú chuť.