Restovaná kuracia pečeň

Kuracia pečeň (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Kuracie pečienky podľa mojej manželky. Ale stále to nie je ako tie v reštaurácii, tie milujem...

5 - 6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny... Cibuľu nakrájame na drobno. Kuracie pečienky odblaníme a trochu pooddeľujeme - nie na veľmi malé kúsky.
  2. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a osmahneme do sklovita. Pridáme štipku mletého čierneho korenia a nato pridáme kuracie pečienky.
  3. Miešame, kým pečienky nepustia trochu šťavy - tak ako na fotke - potom podlejeme trochou vody a necháme podusiť pod pokrievkou - skoro do zmäknutia pečienok.
  4. Cca po 10 minútach pridáme zátrepku urobenú z hladkej múky (zátrepku urobíme tak, že do pohára si dáme 1 PL hladkej múky, zalejeme ju studenou vodou a vidličkou premiešame tak, aby sme nemali hrčky z múky). K pečienke pridáme 1 až 1,5 kocky rozmrveného slepačieho bujónu a lyžičku horčice, premiešame a ešte chvíľku necháme povariť.
  5. Nakoniec pridáme 1 väčší (alebo 2 menšie) prelisovaný strúčik cesnaku - necháme prejsť varom a dochutíme - dosolíme a máme hotovo.
  6. Podávame s ryžou.