Kuracia kotleta v jogurte na cuketovom ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie kotlety ponoríme do jogurtu, dáme do chladničky, najlepšie cez noc marinovať. Na druhý deň ich vyberieme z marinády, odstránime prebytočný jogurt a špikujeme bylinkovým maslom, ktoré si pripravíme z masla a nasekaných čerstvých byliniek.
  2. Kuracie kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. Dopekáme v rúre pri 210 °C asi osem minút, kým nie sú upečené.
  3. Cuketu umyjeme a nakrájame na kocky, ktoré orestujeme na šalotke a cesnaku na olivovom oleji. Zalejeme smotanou, dochutíme soľou a korením, pridáme šafran, varíme, kým sa smotana sčasti odparí a zhustne. Uvaríme zemiaky, popučíme a tvarujeme dvoma lyžicami lastúry.