Kuracia kotleta v jogurte na cuketovom ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie kotlety ponoríme do
jogurtu, dáme do chladničky, najlepšie
cez noc marinovať. Na
druhý deň ich vyberieme z marinády,
odstránime prebytočný
jogurt a špikujeme bylinkovým
maslom, ktoré si pripravíme
z masla a nasekaných čerstvých
byliniek.
- Kuracie kotlety osolíme, okoreníme
a opečieme na olivovom
oleji. Dopekáme v rúre pri 210 °C
asi osem minút, kým nie sú upečené.
- Cuketu umyjeme a nakrájame
na kocky, ktoré orestujeme na
šalotke a cesnaku na olivovom
oleji. Zalejeme smotanou, dochutíme
soľou a korením, pridáme
šafran, varíme, kým sa smotana
sčasti odparí a zhustne. Uvaríme
zemiaky, popučíme a tvarujeme
dvoma lyžicami lastúry.
|