Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
:))....keďže bravčové nepreferujem:).......nahrádzam čím sa dá:).....nemá najlepšiu
konzistenciu:D......ale na to, že je robená prvý krát a chutí naozaj dobre :)....vrelo
odporúčam:).......a klobásku dobrú štipľavu!:-*
3-4 porcie |
25 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Ryžu popražíme na oleji.
Zalejeme vodou a varíme.
- Na oleji porpažíme cibuľlku pridáme mäsko, korenie, soľ, štipľavú papriku a miešame :)až kým nie je mäsko mäkučke....(mäsko si samozrejme nakrájame na uplne tenučke rezančeky)
- Ďalej opražíme klobásku, aby pustila šťavičku:)
- Klobásku vyberieme a v šťave opražíme cibuľlku a pridáme kapustu.
- Vymastíme si zapekaciu nádobu a vrstvíme.
Najskor kapusta, potom mäsko, ryža,na ryžu navrstvíme klobásku a zvyšok kyslej kapusty.
- Zalejeme kyslou smotanou, ktorú som zriedila s mliekom:)
Dáme zapiecť:)
- Vytiahneme z rúry :)......nemá to najlepšiu konzistenciu, kedže tam nie je smotana na varenie, ale kyslá zriedená s mliečkom, ale tá chuť je naozaj skvelá:)