Kuracia koložvárska kapusta(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

:))....keďže bravčové nepreferujem:).......nahrádzam čím sa dá:).....nemá najlepšiu konzistenciu:D......ale na to, že je robená prvý krát a chutí naozaj dobre :)....vrelo odporúčam:).......a klobásku dobrú štipľavu!:-*

3-4
porcie
25 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu popražíme na oleji. Zalejeme vodou a varíme.
  2. Na oleji porpažíme cibuľlku pridáme mäsko, korenie, soľ, štipľavú papriku a miešame :)až kým nie je mäsko mäkučke....(mäsko si samozrejme nakrájame na uplne tenučke rezančeky)
  3. Ďalej opražíme klobásku, aby pustila šťavičku:)
  4. Klobásku vyberieme a v šťave opražíme cibuľlku a pridáme kapustu.
  5. Vymastíme si zapekaciu nádobu a vrstvíme. Najskor kapusta, potom mäsko, ryža,na ryžu navrstvíme klobásku a zvyšok kyslej kapusty.
  6. Zalejeme kyslou smotanou, ktorú som zriedila s mliekom:) Dáme zapiecť:)
  7. Vytiahneme z rúry :)......nemá to najlepšiu konzistenciu, kedže tam nie je smotana na varenie, ale kyslá zriedená s mliečkom, ale tá chuť je naozaj skvelá:)