Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Autor receptu: palma
Komerčný recept<br />
Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré zahrejú. Taká
je aj stará dobra klasika slovenskej kuchyne - kurací perkelt. Tentokrát však oživený
špenátovými šúľancami ako prílohou.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a dajte do hrnca s olejom. Restujte na miernom ohni tak aby cibuľka nezhnedla. Keď je cibuľa mäkká, pridajte paprikový krém, premiešajte a pridajte kuracie stehná. Zalejte vodou tak aby bolo mäso úplne ponorené.
- Varte približne 45 minút, pokiaľ mäso neopadáva od kosti. Potom ho vyberte a tyčovým mixérom rozmixujte omáčku do hladka. Paprikový krém býva zväčša veľmi slaný tak vôbec nie je potrebné mäso soliť. Ak krém slaný nie je, osoľte mäso podľa vašej chuti.
- Na špenátové halušky poduste čerstvý špenát s cesnakom na kvapke oleja a prebytočnú vodu vylejte. Sparený špenát nasekajte na jemno a zmiešajte s múkou, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujte nelepivé cesto a ručne vypracujte šúľance. Tie varte v osolenej vriacej vode asi 10 minút.