Kurací hrniec zo Spiša

Autor receptu: hyza

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
  2. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia.
  3. Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme.
  4. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme.
  5. Ako prílohu môžeme zvoliť varené zemiaky.