Kubánska torta

mojaradostMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 20. augusta 2017 14:55
Ďalšie jej recepty »

Výborná tortička!

16
porcií
60 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a preosiate kakao. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme, priemer 26 cm. Teplote 180 °C 25 - 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Je to parížska šľahačka. V nádobe v troche smotany rozmiešame cukor, kakao a vanilkový cukor, prilejeme zvyšnú smotanu a za stáleho miešania privedieme k varu. Odstavíme a po vychladnutí odložíme do chladničky na 12 hodín. Potom vyšľaháme na hustú penu.

  3. 3

    Z korpusu stiahneme vrchnú šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, začne sa oddeľovať akoby sama. Potrieme ríbezľovým lekvárom. Banány prekrojíme po dĺžke na polovicu a ukladáme od vonkajšieho okraja, kým nevyplníme celý povrch. Natrieme parížsku šľahačku, aj na boky torty.

  4. 4

    Potrieme celú tortu čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Banánové kvietky som potrela citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Uskladňujeme v chladničke. Krájame horúcim nožom, aby nepopraskala poleva. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist