Krúpy s kyslou kapustou
	        Krúpy s kyslou kapustou a tempehom 
	        Autor receptu: erikapasinska
	         
	        
	        Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia. 
| 
 4porcie
 | 
 30 minútpríprava
 | 
 60 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Jačmenné krúpy namočíme cca na 12 hodín do studenej vody. Vodu vylejeme, dáme variť v pomere na jednu šálku krúp 3-4 šálky vody. Keď sa začnú variť pridáme soľ, zakryjeme a znížime plameň, varíme cca 60 minút. 
- Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na rozpálenom oleji do mäkka, pridáme kyslú kapustu, prilejeme trochu vody a necháme dusiť, aby trochu zmäkla. Kapustu zvyknem pokrájať na menšie časti, aby sa dala ľahko zmiešať s krúpami.
- Tempeh nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji.
- Uvarené krúpy zmiešame s udusenou kapustou a posypeme opraženým tempehom. Ja k tejto dobrote robím ešte mrkvový šalát.