Krupicovo-kokosové keksy fotorecept

eldina - fotkaeldina, 5. apríla 2013
Krupicovo-kokosové keksy (fotorecept)
Foto: eldina

chutia ako piškóty..:) časť som zdobila slivkovým lekvárom a do časti cesta som dala horkú čokoládu, ale vôbec netreba, len ja som Zobraziť celý popischutia ako piškóty..:) časť som zdobila slivkovým lekvárom a do časti cesta som dala horkú čokoládu, ale vôbec netreba, len ja som robila z dvojitej dávky, tak aby to bolo trochu pestrejšie..:)

10 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
60 ml
100 g
250 g
125 g
1/2 bal
Ďalej treba:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:/na obrázku mám 2 x kokos, čo samozrejme netreba/..:)...cukor si dodajte podľa svojej potreby, takto to stálo v recepte-ja sama ho nevážim, len odsýpam..:))

    Krupicovo-kokosové keksy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    najprv vymiešať /najlepšie mixérom/ vajcia, pridať cukor, olej-miešať dalej, dodať krupicu, prášok do pečiva a kokos.../ešte len som miešala vajcia a olej a hned som vedela, že urobím duplu dávku, takže mám toho viac/..:)

    Krupicovo-kokosové keksy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    trúbu si predhriať na 180 °C, na plech dať papier na pečenie, do misky si dať práškový cukor...z masy tvoriť malé guľky/lebo kekse narastú/-tu odporúčam naolejované ruky, aby sa to nelepilo..guľky sploštiť/neviem ako to inak nazvať/..:))...z jednej strany pováľať v práškovom cukre, položiť na papier na pečenie /ocukrovaná strana musí byť zhora, cukor neotriasať!, vytvorí "ryhy"/......odporúčam robiť ešte väčšie medzery medzi keksami, ako mám ja na obrázku /další plech som už bola poučená, narástli a trochu sa spojili/

    Krupicovo-kokosové keksy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    piecť na 180 °C cca 12-15 min, sledujte farbu, aby nezhoreli /v mojej trúbe som to mala za 12 minút/.....ja som pridala na další plech- na kekse aj lekvár a do zbytku cesta ešte aj horkú čokoládu na varenie...chutia vynikajúco, presne ako piškóty...celá práca bola, dokopy, z dvoch dávok maximálne 10 minút../našťastie sa nič nešúľalo!!/...:)

    Krupicovo-kokosové keksy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    som nimi nadšená, určite ich budem robiť aspoň raz týždenne, z jednej dávky určite, suroviny mám bežne doma..:)).../konečne sa mi niečo aj zdarilo, po dvoch Antireceptoch, ktoré budem určite publikovať/..:)))

    Krupicovo-kokosové keksy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babkamt
Zaujímavý recept . Tak ako margaretka28 kekse mám rada .
mracik9
akurát dojedám od Veľkej noci,ale tie skúsim,vyzerajú dobrééé
garanco
Vyzerajú chutné:-)) ... aj rýchlo urobené! Ukladám do KK, upečiem cez víkend.
eldina
@martamm namiesto dets. krupice? potom daj vedieť, aké boli, to ma teda zaujíma..:) tieto sú mäkké, myslíš, že aj tie budú?
gacy
Nadhera :) dam menej cukru (mozno ziaden, iba trocha medu) :) sice mam uz sladke nejem ale doma sa im urcite potesia :) najprv som myslela ze su to sisiky
eldina
@gacy skús...ja som tiež cukor nevážila, dala od oka...a chutia ako piškoty, fakt...mám ešte pár na stole a stále sú mäkké
cesminaz
no super keksiky..kokosove zboznujem,urcite vyskusam ;-) ukladam dakujem
aleana
@Eldina myslis si ze by sa hodili aj do tiramisu? Teda keby som ich namocila do kavy, nasiakli by?
aleana
@eldina takže tvoju odpoveď chápem ako áno :-) aj mne sa receptík páči, ukladám na vyskúšanie. A tiež dám špaldovú krupicu ako Marta.
aleana
Tak konečne som sa dostala k vyskúšaniu týchto sušienok. Opíšem to trochu podrobnejšie pre prípad že by niekto chcel robiť tak isto. Použila som pohánkovú krupicu, lebo obyčajnú som nemala a tejto už končila doba spotreby. Olej som dala kokosový. Zmes bola veľmi hustá, nechcela sa spojiť, preto som musela dodať ešte jedno vajíčko. Stále to bolo sypké, tak som ešte rozmixovala a pridala jeden banán. Potom už sa dali tvarovať guľky. Boli síce dosť mäkké a lepivé, ale dalo sa to zvládnuť. Na niektoré som dala trochu malinového džemu. Piekli sa 20 min. Po upečení sú tiež mäkké a vláčne, a chuť je velmi dobrá. Takže som spokojná. Keď sa mi podarí, pridám foto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia