Krupicovo-kokosové keksy (fotorecept)

Autor receptu: eldina

chutia ako piškóty..:) časť som zdobila slivkovým lekvárom a do časti cesta som dala horkú čokoládu, ale vôbec netreba, len ja som robila z dvojitej dávky, tak aby to bolo trochu pestrejšie..:)

10 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:/na obrázku mám 2 x kokos, čo samozrejme netreba/..:)...cukor si dodajte podľa svojej potreby, takto to stálo v recepte-ja sama ho nevážim, len odsýpam..:))
  2. najprv vymiešať /najlepšie mixérom/ vajcia, pridať cukor, olej-miešať dalej, dodať krupicu, prášok do pečiva a kokos.../ešte len som miešala vajcia a olej a hned som vedela, že urobím duplu dávku, takže mám toho viac/..:)
  3. trúbu si predhriať na 180 °C, na plech dať papier na pečenie, do misky si dať práškový cukor...z masy tvoriť malé guľky/lebo kekse narastú/-tu odporúčam naolejované ruky, aby sa to nelepilo..guľky sploštiť/neviem ako to inak nazvať/..:))...z jednej strany pováľať v práškovom cukre, položiť na papier na pečenie /ocukrovaná strana musí byť zhora, cukor neotriasať!, vytvorí "ryhy"/......odporúčam robiť ešte väčšie medzery medzi keksami, ako mám ja na obrázku /další plech som už bola poučená, narástli a trochu sa spojili/
  4. piecť na 180 °C cca 12-15 min, sledujte farbu, aby nezhoreli /v mojej trúbe som to mala za 12 minút/.....ja som pridala na další plech- na kekse aj lekvár a do zbytku cesta ešte aj horkú čokoládu na varenie...chutia vynikajúco, presne ako piškóty...celá práca bola, dokopy, z dvoch dávok maximálne 10 minút../našťastie sa nič nešúľalo!!/...:)
  5. som nimi nadšená, určite ich budem robiť aspoň raz týždenne, z jednej dávky určite, suroviny mám bežne doma..:)).../konečne sa mi niečo aj zdarilo, po dvoch Antireceptoch, ktoré budem určite publikovať/..:)))