Foto: mojack
... z prvej jarnej úrody.
príprava
Postup
-
1
Mlieko zmiešame s cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou. Privedieme k varu.
-
2
Uvaríme hustú krupicu, povaríme asi 4 min.
-
3
Odstavíme a prilejeme rozmiešané žĺtky s mliekom 4-5 PL. Mlieko si odoberieme z 500 ml ešte pred varením krupice.
-
4
Dobre rozmiešané necháme vychladnúť.
-
5
Rebarboru si očistíme,
-
6
nakrájame a dáme variť s vodou.Vody len trochu aby bola zarytá.
-
7
Ak máme rebarboru mäkkú tak ju rozmixujeme ponorným mixérom. Dolejeme džús , ja som mala jahodový a povaríme.
-
8
Nakoniec som zahustila 1 PL solamylu s trochou vody. Pridala som cukor aby omáčka bola sladko-kyselkavá.
-
9
Z krupice som urobila veľké noky , zaliala omáčkou a ....
-
10
čo iné deťom treba viac? -...dať na stôl . :-)))
fajný tip...ja si to úplne zjednoduším: uvarím krupicu a polejem rebarborovou omáčkou...
vdaka..želám pekný deň..:-)