Krupicová pochúťka s mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Keď som v Rakúsku, veľmi často robím dezerty s mascarpone, pretože je o polovicu lacnejší ako u nás :D
Postup
- Z mlieka, cukru a krupice si uvaríme hustú kašu. Nalejeme do menšej formy a uhladíme.
- Na krupicu si poukladáme piškóty - môžeme ich poliať šťavou z broskyňového kompótu.
- Všetky suroviny na plnku - čiže mascarpone, kyslú smotanu, cukor, kokos, citrónovú šťavu aj kôru si vymiešame a dostaneme hladký krém. Pridáme aj želatínový stužovač.
- Krém natrieme na piškóty.
- Poukladáme odkvapkané kúsky broskýň - alebo iného kompótu.
- Fruttinu si uvaríme v 400ml vody, necháme trocha vychladnúť a nalejeme na broskyne.
- Vložíme do chladničky na pár hodín - najlepšie na noc. Pokrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť !