Krupicová pochúťka s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Keď som v Rakúsku, veľmi často robím dezerty s mascarpone, pretože je o polovicu lacnejší ako u nás :D

8
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Z mlieka, cukru a krupice si uvaríme hustú kašu. Nalejeme do menšej formy a uhladíme.
  2. Na krupicu si poukladáme piškóty - môžeme ich poliať šťavou z broskyňového kompótu.
  3. Všetky suroviny na plnku - čiže mascarpone, kyslú smotanu, cukor, kokos, citrónovú šťavu aj kôru si vymiešame a dostaneme hladký krém. Pridáme aj želatínový stužovač.
  4. Krém natrieme na piškóty.
  5. Poukladáme odkvapkané kúsky broskýň - alebo iného kompótu.
  6. Fruttinu si uvaríme v 400ml vody, necháme trocha vychladnúť a nalejeme na broskyne.
  7. Vložíme do chladničky na pár hodín - najlepšie na noc. Pokrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť !