Foto: tinca
S krkovičkou sa na Vareche roztrhlo vrece, tak aj ja pridávam z nej ďalší eintopf, ktorý je veľmi chutný.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Krkovičku nakrájame na 1 cm plátky osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Zemiaky so šupkou dobre umyjeme a pokrájame na väčšie kocky. Polejeme ich olejom, osolíme, pridáme celú rascu a nasekaný čerstvý rozmarín. Krkovičku zasypeme zemiakmi a dáme piecť cca na 50 minút pri 180 st.C.
-
3
Potom vyberieme z rúry, zmes polejeme šľahačkovou smotanou a posypeme tvrdým syrom, ja som mala volovec,ktorého nebolo dosť tak som pomiešala aj údený, ale môže byť eidam alebo iný aký máte. Dáme znovu zapiecť pri tej iste teplote cca na 15 minút, kým sa syr neroztečie.
-
4
A môžeme podávať tak, aby sa každému ušiel aj plátok mäsa. No a k tomu čo vás napadne, ja som urobila uhorkový šalát. Dobrú chuť!
Jedlo som robil už ráno, s drobnými zmenami: použil som 650 gr. krkovičky a 1 kg nových zemiakov, ktoré som si ešte včera večer 15 minút v osolenej vode predvaril (aj v šupke).
Mäso som nakrájal na 5 plátkov, tenderizérom troška popichal, osolil, okorenil a natrel rozdrveným cesnakom zo 7 strúčikov. Potom som mäso uložil do jemne vymastenej nádoby Remosky, na to som naložil zemiaky v šupke, ktoré som si predtým nakrájal na štvrtinky, poolejoval, osolil, pridal rascu a sušený petržlen (tymián nemám) a v hrnci ponatriasal a tak ich dobre rozmiešal.
Na zemiaky som dal alobal a po 40 minútach ho dal preč, nechal ešte 25 minút trocha zapiecť zemiaky (tie časy sú od zapnutia studenej Remosky). Teda asi za niečo vyše hodinu som tam nalial 250ml smotany (ale stačilo by aj menej) a dal cca 10 deko strúhaného ementálu. Teraz som už čas nemeral, sem-tam som pozrel, ako vyzerá syr a keď začal troška tmavnúť, Remosku som vypol.
A teda musím povedať, že už dávno mi tak nič nechutilo! Mäsko jemné, mäkké, zemiaky troška "chytené" a v kombinácií s tou smotanou to je jednoducho super jedlo!
Doporučujem tento recept.