Krízový kaviár na každý stôl
Autor receptu: zemo
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Neosolené kuracie pečienky opláchneme, osušíme a opečieme na rošte alebo na panvici na hydinovom tuku. Ja si vždy odkladám, keď pečiem kura, časť ešte neprepáleného výpeku, dám do mrazáku a používam neskôr. Nepredpokladám, že by bol medzi vami podobný presne trafený človiečik, a tak odporúčam použiť kvalitný olej. Nie bandaskový, ale fľašový. A nemusí byť hneď ten, čo je IN v každom jedle, teda celebritný olivový virgin super natural...
- Natvrdo uvarené vajíčka rozsekáme nadrobno. Cibuľu nakrájame tiež nadrobno a osmažíme.
- Vychladnutú pečienku tiež rozsekáme a zmiešame s vajíčkami a cibuľou. Okoreníme a natierame na čerstvý chlebík alebo na hrianku. Určite tak prekvapíme rodinku alebo návštevu s nezvyčajným predkrmom. Pokojne vám táto výborná mňama poslúži aj ako rýchle hlavné jedlo.