Krízový kaviár na každý stôl

Autor receptu: zemo

Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Neosolené kuracie pečienky opláchneme, osušíme a opečieme na rošte alebo na panvici na hydinovom tuku. Ja si vždy odkladám, keď pečiem kura, časť ešte neprepáleného výpeku, dám do mrazáku a používam neskôr. Nepredpokladám, že by bol medzi vami podobný presne trafený človiečik, a tak odporúčam použiť kvalitný olej. Nie bandaskový, ale fľašový. A nemusí byť hneď ten, čo je IN v každom jedle, teda celebritný olivový virgin super natural...
  2. Natvrdo uvarené vajíčka rozsekáme nadrobno. Cibuľu nakrájame tiež nadrobno a osmažíme.
  3. Vychladnutú pečienku tiež rozsekáme a zmiešame s vajíčkami a cibuľou. Okoreníme a natierame na čerstvý chlebík alebo na hrianku. Určite tak prekvapíme rodinku alebo návštevu s nezvyčajným predkrmom. Pokojne vám táto výborná mňama poslúži aj ako rýchle hlavné jedlo.