Krídelká pod horčicovou zálievkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a krátko povaríme. Podľa potreby dochutíme medom a soľou. Kuracie krídla umyjeme a osušíme. Na pokrm potrebujeme len spodnú mäsitú časť, takže ju v kĺbiku oddelíme od zvyšku krídla.
  2. Potom zrežeme mäsko od kosti ale tak, aby zostalo mäso spojené s kostičkou na spodnej časti. Vrchnú časť kostičky obalíme alobalom. Krídla osolíme, potrieme olejom, pokropíme vodou a dáme piecť pri teplote 180 oC 15 minút.
  3. Potom zalejeme pripravenou marinádou a pečieme za občasného polievania 20 minút. Upečené krídla vyberieme, výpek zlejeme do nádoby, rozriedime malým množstvom vody a uvedieme do varu.