Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob fotorecept

slawek - fotkaslawek, 29. februára 2012
Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept)
Foto: slawek

Trošku nákladnejší recept, ale výsledok stoji za to!

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4
100 ml
1 zväzok
3 strúčiky
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Veľké krevety dobre umyjeme v studenej vode a odstránime vnútornosti (malú tmavú žilku).

    Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na horúcom oleji opražíme najemno nakrájané šalotky,

    Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ku ktorým pridáme nasekanú petržlenovú vňať. V mažiari dôkladné rozdrvíme hrubozrnnú morskú soľ spolu s niekoľkými zrnkami čierneho korenia a nakrájaným cesnakom.

    Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vzniknutú pastu pridáme do cibuľového základu, premiešame a podlejeme bielym vínom.

    Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Chvíľku povaríme a nakoniec pridáme krevety.

    Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešame, keď krevety očervenejú, znížime teplotu a odkryté dusíme za občasného miešania asi 20 minút.

    Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Najlepšie chutia s krajcom čerstvého bieleho chleba alebo bagety.

    Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
milujem krevety, akokoľvek pripravené, tento receptík sa mi veľmi páči, čoskoro toto báječné jedlo bude aj u nás na tanieri :) /krásny servis/
Vitaj na Vareche Slawek - a prezentujes takouto lahodkou! Mame radi krevety a mame radi taketo jednoduche (na pripravu a cas) recepty. No mozno zajtra dam vediet, ako nam chutili
Krevety su vdacne jedlo...chutne a rychlo pripravene...staci im 5-10 minut,len aby zruzoveli..inac ostanu huzvove.Tvoj recept je chutovo vyborny.....
Milí varecháči, ďakujem vám všetkým za milé slova a privítanie. Toto sú moje prvérecepty, zverejnené na tejto stránke. Čoskoro pridám ďalšie.
Nie, to nie je príliš dlho, lebo krevety sa iba ľahučko dusia na veľmi slabom ohni,aby nabrali chuť vína. Ak sú ružové a udusené, možno ich odstaviť skôr. Normálne krevety bez vína sa smažia na veľmi prudkom ohni okolo 5 minút.

Pridaj komentár k receptu: