Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Vidím, následne po pridaní rcp, že už jedny krevety boli pridané, nevadí tak budú ďalšie.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Krevety pokvapkáme limetkovou šťavou a mierne rozmrazíme. Žltý melón si očistíme a nakrájame na kocky. Odmeriame si víno a očistíme cibuľu. Rozkrojíme si vanilkový struk a vyberieme vnútro, použijeme ho celý, aby mala omáčka výbornú chuť, nenahrádzame ho, je podmienkou tohto rcp. Na suchej panvici si opražíme do zlatova kokos.
- Najprv si pripravíme omáčku. Na panvicu dáme víno a na drobno nakrájanú cibuľu. Necháme prevrieť, aby sa odparil alkohol. Potom pridáme kokosové mlieko, vnútro a celý vanilkový struk a všetky koreniny a ochucovadlá ako sú uvedené. Omáčku stále miešame. Nakoniec pridáme opražený kokos, ktorý nám omáčku aj zahustí, kúsok masla a dochutíme limetkovou šťavou. Omáčku udržujeme v teple.
- Na oleji /ja som použila arašidový, môže byť aj stolový/ si opražíme krevety, cca po 1´
z každej strany. Opražené krevety a žltý melón pridáme do omáčky a už len prehrejeme.
Kto nemá rád s ovocím, tak ho vynechá !
- Môžeme servírovať. Ja som zvolila indiánsku ryžu zmiešanú s klasickou v pomere 1:1, nakoľko táto ryža je veľmi aromatická, nechutí mi samostatne.
Jednu chybu to malo, že som kúpila nelúpané krevety, čo som si nevšimla, no ale čo už.
@2010 bude namietať, že by mali byť čerstvé, ale na tie u nás nemám šancu. Tak dobrú chuť!
- Na večeru pre návštevu som robila znovu, už boli dobre rozmrazené, tak som ich vylúpala. Takže treba použiť LÚPANÉ krevety !!
No a tu je ďalší obrázok.