Krevety s vanilkovo-vínno-kokosovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Vidím, následne po pridaní rcp, že už jedny krevety boli pridané, nevadí tak budú ďalšie.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Krevety pokvapkáme limetkovou šťavou a mierne rozmrazíme. Žltý melón si očistíme a nakrájame na kocky. Odmeriame si víno a očistíme cibuľu. Rozkrojíme si vanilkový struk a vyberieme vnútro, použijeme ho celý, aby mala omáčka výbornú chuť, nenahrádzame ho, je podmienkou tohto rcp. Na suchej panvici si opražíme do zlatova kokos.
  3. Najprv si pripravíme omáčku. Na panvicu dáme víno a na drobno nakrájanú cibuľu. Necháme prevrieť, aby sa odparil alkohol. Potom pridáme kokosové mlieko, vnútro a celý vanilkový struk a všetky koreniny a ochucovadlá ako sú uvedené. Omáčku stále miešame. Nakoniec pridáme opražený kokos, ktorý nám omáčku aj zahustí, kúsok masla a dochutíme limetkovou šťavou. Omáčku udržujeme v teple.
  4. Na oleji /ja som použila arašidový, môže byť aj stolový/ si opražíme krevety, cca po 1´ z každej strany. Opražené krevety a žltý melón pridáme do omáčky a už len prehrejeme. Kto nemá rád s ovocím, tak ho vynechá !
  5. Môžeme servírovať. Ja som zvolila indiánsku ryžu zmiešanú s klasickou v pomere 1:1, nakoľko táto ryža je veľmi aromatická, nechutí mi samostatne. Jednu chybu to malo, že som kúpila nelúpané krevety, čo som si nevšimla, no ale čo už. @2010 bude namietať, že by mali byť čerstvé, ale na tie u nás nemám šancu. Tak dobrú chuť!
  6. Na večeru pre návštevu som robila znovu, už boli dobre rozmrazené, tak som ich vylúpala. Takže treba použiť LÚPANÉ krevety !! No a tu je ďalší obrázok.