Foto: natali
a tu je ďalší zákusok z mojej dielne pripravený na tohtoročnú Veľkú noc a zároveň môj prvý punčový :)
Suroviny
punčový nálev : | |
150 ml |
|
150 g |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
|
|
korpusy : | |
6 ks |
|
360 g |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
200 g |
|
krém : | |
1 ks |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
poleva : | |
150 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Urobíme si 2 piškóty : takže oddelene vymiešame : 3 žĺtky s vanilkovým cukrom dopenista, z 3 bielkov ušľaháme tuhý sneh. Obe hmoty spojíme a pridáme cukor, citrónovú kôru a múku. Hmotu vylejeme do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, pečieme asi 10 minút pri 180 stupňoch. Po upečení prvej piškóty postup zopakujeme ešte raz. Necháme ich vychladnúť, papier stiahneme, korpusy prekrojíme po dĺžke na polovice - takže máme 4 kusy.
- 2
Vodu s cukrom uvaríme a ochutíme rumovou a punčovou arómou a zafarbíme farbivom, necháme vychladnúť. Prvý korpus natrieme džemom - najlepšie marhuľovým, naň položíme druhý korpus, ktorý zvlhčíme polovicou punčového nálevu, naň znovu položíme ďalší korpus, ktorý opäť polejeme nálevom, tak aby sa nám všetok minul.
- 3
Uvaríme si krém zo zlatého klasu, cukru a mlieka, necháme vychladnúť a vymiešame s maslom. Hotový krém natrieme na tretí korpus a na ten, položíme posledný štvrtý. Následne zákusok zaťažíme doskou a necháme odležať v chlade aspoň 4 hodiny.
- 4
Pripravíme si polevu : zmiešame cukor, vodu a citrónovú šťavu - kto chce môže pridať aj farbivo a vymiešame hladkú polevu. Zákusok potrieme ešte trochou džemu a nanesieme polevu. Necháme vychladnúť a stuhnúť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
máš absolútnu pravdu domáce je domáce a E-čko
je E-čko