Krémové punčové rezy

natali - fotkanatali, 30. marca 2013
Krémové punčové rezy
Foto: natali

a tu je ďalší zákusok z mojej dielne pripravený na tohtoročnú Veľkú noc a zároveň môj prvý punčový :)

Suroviny

punčový nálev :
150 ml
150 g
2 ČL
2 ČL
korpusy :
6 ks
360 g
2 ks
2 ČL
200 g
krém :
1 ks
200 ml
3 PL
poleva :
150 g
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Urobíme si 2 piškóty : takže oddelene vymiešame : 3 žĺtky s vanilkovým cukrom dopenista, z 3 bielkov ušľaháme tuhý sneh. Obe hmoty spojíme a pridáme cukor, citrónovú kôru a múku. Hmotu vylejeme do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, pečieme asi 10 minút pri 180 stupňoch. Po upečení prvej piškóty postup zopakujeme ešte raz. Necháme ich vychladnúť, papier stiahneme, korpusy prekrojíme po dĺžke na polovice - takže máme 4 kusy.

  2. 2

    Vodu s cukrom uvaríme a ochutíme rumovou a punčovou arómou a zafarbíme farbivom, necháme vychladnúť. Prvý korpus natrieme džemom - najlepšie marhuľovým, naň položíme druhý korpus, ktorý zvlhčíme polovicou punčového nálevu, naň znovu položíme ďalší korpus, ktorý opäť polejeme nálevom, tak aby sa nám všetok minul.

  3. 3

    Uvaríme si krém zo zlatého klasu, cukru a mlieka, necháme vychladnúť a vymiešame s maslom. Hotový krém natrieme na tretí korpus a na ten, položíme posledný štvrtý. Následne zákusok zaťažíme doskou a necháme odležať v chlade aspoň 4 hodiny.

  4. 4

    Pripravíme si polevu : zmiešame cukor, vodu a citrónovú šťavu - kto chce môže pridať aj farbivo a vymiešame hladkú polevu. Zákusok potrieme ešte trochou džemu a nanesieme polevu. Necháme vychladnúť a stuhnúť. Dobrú chuť :)

    Krémové punčové rezy - obrázok 4

Diskusia k receptu

natali
@3sandra3 ďakujem veľmi pekne :) už sme z neho papali a chutí nám doma viac ako tie obchodové..
pacik
@natali doplň, prosím ťa, koľko masla do krému... a pošli kúsok hotového :-)
natali
@pacik ďakujem za pripomienku, až teraz som si všimla, že to maslo som vynechala pri surovinách :) @margaretka28 určite je výborný aj s piškótami, najbližšie vyskúšam
3sandra3
natali, vieš, že ja už ani kupované zákusky nejem.... sú také umelé ,,,lepšie sú tie domáce, však.
natali
ďakujem vám všetkým veľmi pekne :) @3sandra3 , @mesiar50 máte pravdu, všetko čo je domáce je lepšie, a človek aspoň vie čo je, len keby sa mi aj výzorovo tak podarili ako cukrárenské..ale som celkom spokojná, doma ich chvália a pomaly z nich už na veľkonočný stôl ani nebudeme vedieť dať :) míňajú sa rýchlo
evanaaa
Pekné a iste chutné rezy...ale keď si vynechala é-čka, tak ešte by sa dalo aj červené farbivo nahradiť napr. malinovým sirupom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia