Foto: tatranka
Zákusok je jednoduchý,rýchly,občerství a aj pekne vyzerá. Určite svoju návštevu milo prekvapíte.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kus /hotové |
|
podľa množstva kusov |
|
na ozdobu |
|
7 kusov |
|
0,5 litra |
|
70 g |
|
1 balíček |
|
pár kvapiek |
|
1 ks |
|
70 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vyváľkam lístkové cesto.Hrúbka asi 3 mm.Povykrajujem kolieska.Pripravím si kovové misky na pečenie košíčkov.
-
2
Na tie kolieska z opačnej strany formičky obaľujem cesto na povrchu ,až ku kraju.
-
3
Ukladám na plech vystlaný fóliou na pečenie.
-
4
V rúre pečiem asi 12-15 minút na 200 stupňov.
-
5
Cesto sa pekne z formičiek odlúpi.
-
6
Poukladám ich do papierových košíčkov.Na spodok zákuska dám trochu jahodového lekváru.
-
7
Medzi tým si uvarím z pol litra mlieka jedného zlatého klasu,70 g cukru,balíčka vanilkového cukru,žĺtka pudingovú hmotu.Do hustej a teplej,zašľahám maslo,a našľahaný sneh z jedného bielka.Nechám schladiť.
-
8
Ozdobným vreckom nanesiem po okraji koláčikov krém.Jahody som rozrezávala,lebo boli veľmi veľké,na štvrťky.
-
9
Koláčik polejem roztopenou polevovou čokoládou.Celý zákusok nechám schladiť
-
10
Hotové zákusky
-
11
Keďže mi zostalo okrajové cesto,použila som ho na pár pícz.
-
12
Takže máme aj sladké,ale aj slané.
Diskusia k receptu