Krémová špenátová polievka

nikush7 - fotkanikush7, 22. decembra 2012
Krémová špenátová polievka
Foto: nikush7

túto polievku som robila po prvý krát ale všetkým chutila dúfam že bude aj vám:)

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
2 PL
1
1
1 - 2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca si nalejeme asi 2pl. oleja potom si nakrájame na jemno cibuľku ktorú pridame do hrnca. Cibuľu miešame aby sa nam nepripálila posypeme šitpkou soli a pečieme do sklovita.Ak je cibuľa dobrá zalejeme 2 alebo 3litrami studenej vody podľa toho koľko polievky chceme:)

    Krémová špenátová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Necháme ju zatial variť na miernom ohni..Zmrazenú brokolicu dáme na pár minút do mikrovlnky ak si myslime že už bude dobrá pridáme ju do polievky.Rozmiešame ju aby vtom nezostali veľké kusky..potom prilejeme sladku smotanu ktoru premiešame pridáme 2pl kyslej smotany tiež dobre premiešame..pridáme štipku mleteho korenia potom vegetu podľa chuti ja davam 2 pl a ked tak prihodím aj polku zeleninového bujonu.Ak je polievka dobre dochutená už ju len necháme zovrieť..

  3. 3

    na zahustenie polievky používam: do misky si dáme 2pl. pol.muky asi 3 pl. studeneho mlieka a jednu naberačku už bublajucej polievky to všetko prehabarkujeme aby v tom neboli žiadne hrudky pomali prilievame do polievky pri stáleho miešania..Ak je polievka hotová dozdobíme ju krutonmi .. robené doma:narežeme si asi 3 krajce chlebikov na male kocky trošku posolime a dame zapiecť do truby na asi 5 min -10min.. Dobrú Chuť :)

    Krémová špenátová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
@nikush7 , dobrú chuť k polievočke, na prvýkrát super. Ale ty si ju nerozmixovala? lebo píšeš, že krémová.....ale nezdá sa. Ja ju robím síce ináč, ale mixujem úplne dohladka. Ale aj tvoja bude chutná.
nikush7
Dakujem:) nie nemixovala som bol to len pokus a krémova len preto lebo je vtom tá smotana takže chuť bola krémova len nebola hladká mám rada ked su vtom kusky maličke:)
trubica
tak neviem, špenátová, či brokolicová, či obe na rovnaký štýl budú fajnové, ľúbim takéto polievočky, aj uhorkovú som takto skúšala...
vivien2
tiez som sa divila,ze kde je ten spenat,,,,inak vyskusame,,,nasa malicka miluje polievocky,,,,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia