Krémová cesnačka v bosniaku
Autor receptu: andys
Takto ju máme najradšej, vylepšila som ju podľa nášho gusta. Dúfam, že inšpirujem aj vás, varecháči.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
5 minút na 170 °C |
Postup
- Na oleji jemne opražíme prelisovaný cesnak, kým sa neuvoľní vôňa (treba dať pozor, aby nezhnedol a nezhorkol). Podlejeme vývarom a necháme zovrieť.
- Medzitým si pripravíme bosniaky. Zrežeme vršky, vydlabeme striedku, ešte trošku pritlačíme dno a boky a dáme zapiecť do rúry.
- Asi polovicu vydlabanej striedky z bosniakov rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme opäť prevrieť, odstavíme a celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime na sporák, keď polievka opäť zovrie, prilejeme smotanu a podľa vlastnej chuti prisolíme a dochutíme korením.
- Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku. Do polievky môžeme vhodiť tvrdý syr, nakrájaný na menšie kúsky. Dobrú chuť ;)