Krémová cesnačka v bosniaku

Autor receptu: andys

Takto ju máme najradšej, vylepšila som ju podľa nášho gusta. Dúfam, že inšpirujem aj vás, varecháči.

4-6
porcie
20 minút
príprava
5 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji jemne opražíme prelisovaný cesnak, kým sa neuvoľní vôňa (treba dať pozor, aby nezhnedol a nezhorkol). Podlejeme vývarom a necháme zovrieť.
  2. Medzitým si pripravíme bosniaky. Zrežeme vršky, vydlabeme striedku, ešte trošku pritlačíme dno a boky a dáme zapiecť do rúry.
  3. Asi polovicu vydlabanej striedky z bosniakov rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme opäť prevrieť, odstavíme a celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime na sporák, keď polievka opäť zovrie, prilejeme smotanu a podľa vlastnej chuti prisolíme a dochutíme korením.
  4. Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku. Do polievky môžeme vhodiť tvrdý syr, nakrájaný na menšie kúsky. Dobrú chuť ;)