Krémešová torta s ovocím fotorecept
Foto: Olinecka
Pre milovníkov krémových zákuskov. Túto dobrotu pripraví aj začiatočník jednoducho a rýchlo.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
300 g rozmrazené |
|
Vanilková plnka: | |
700 ml |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
2 ks |
|
2 bal. v prášku (alebo Zlatý klas) |
|
100 g |
|
Šľahačka: | |
400 ml (33 %) |
|
2 bal. |
|
Na zdobenie: | |
(alebo iné čerstvé ovocie) |
|
Postup
-
1
Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkané, suroviny na plnku a šľahačku.
-
2
Plát lístkového cesta rozrolujeme a položíme na plech vymastený maslom nahor papierom, v ktorom bolo cesto.
-
3
Zaťažíme druhým plechom, aby sa cesto pri pečení nezdúvalo a bolo rovnako vysoké. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.
-
4
Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
5
Pomocou odnímateľnej tortovej formy vykrojíme z upečeného plátu kruh s priemerom 24 cm, ktorý preložíme na podnos. Zbytok upečeného cesta rozdrobíme.
-
6
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, žĺtky, cukor, štipku soli dáme do misy a uvaríme puding, ktorý miešame do zhustnutia. Po uvarení za horúca vmiešame maslo pokrájané na menšie kúsky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do pudingu.
-
7
Odnímateľnou obručou z tortovej formy spevníme korpus, rozotrieme puding, uhladíme a necháme vychladnúť.
-
8
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom do tuha.
-
9
Šľahačku rozotrieme na plnku a tortu dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí tortu opatrne uvoľníme z formy, ozdobíme ovocím a posypeme rozdrobeným zvyškom lístkového korpusu. Dobrú chuť.
Len vyskúšaj oplatilo sa som rada že sa recept páči, ďakujem.
Ďakujem za nahliadnutie receptu.
Ďakujem.