Krémešová torta
Krémešová torta s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov krémových zákuskov. Túto dobrotu pripraví aj začiatočník jednoducho a rýchlo.
10 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkané, suroviny na plnku a šľahačku.
- Plát lístkového cesta rozrolujeme a položíme na plech vymastený maslom nahor papierom, v ktorom bolo cesto.
- Zaťažíme druhým plechom, aby sa cesto pri pečení nezdúvalo a bolo rovnako vysoké. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.
- Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Pomocou odnímateľnej tortovej formy vykrojíme z upečeného plátu kruh s priemerom 24 cm, ktorý preložíme na podnos. Zbytok upečeného cesta rozdrobíme.
- V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, žĺtky, cukor, štipku soli dáme do misy a uvaríme puding, ktorý miešame do zhustnutia. Po uvarení za horúca vmiešame maslo pokrájané na menšie kúsky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do pudingu.
- Odnímateľnou obručou z tortovej formy spevníme korpus, rozotrieme puding, uhladíme a necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom do tuha.
- Šľahačku rozotrieme na plnku a tortu dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí tortu opatrne uvoľníme z formy, ozdobíme ovocím a posypeme rozdrobeným zvyškom lístkového korpusu. Dobrú chuť.