Krémešová torta

Krémešová torta s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov krémových zákuskov. Túto dobrotu pripraví aj začiatočník jednoducho a rýchlo.

10
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkané, suroviny na plnku a šľahačku.
  2. Plát lístkového cesta rozrolujeme a položíme na plech vymastený maslom nahor papierom, v ktorom bolo cesto.
  3. Zaťažíme druhým plechom, aby sa cesto pri pečení nezdúvalo a bolo rovnako vysoké. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.
  4. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  5. Pomocou odnímateľnej tortovej formy vykrojíme z upečeného plátu kruh s priemerom 24 cm, ktorý preložíme na podnos. Zbytok upečeného cesta rozdrobíme.
  6. V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, žĺtky, cukor, štipku soli dáme do misy a uvaríme puding, ktorý miešame do zhustnutia. Po uvarení za horúca vmiešame maslo pokrájané na menšie kúsky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do pudingu.
  7. Odnímateľnou obručou z tortovej formy spevníme korpus, rozotrieme puding, uhladíme a necháme vychladnúť.
  8. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom do tuha.
  9. Šľahačku rozotrieme na plnku a tortu dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Po stuhnutí tortu opatrne uvoľníme z formy, ozdobíme ovocím a posypeme rozdrobeným zvyškom lístkového korpusu. Dobrú chuť.