Krémeš

klaudicka251 - fotkaklaudicka251, 24. novembra 2012

Vhodný ku káve, počas horúcich dní skvelo schladí.

45 minút
príprava
15-20 minút
na 180- 200 °C

Suroviny

4 ks
100 dkg (alebo polohrubá)
115 dkg
3 balenia
1 ks
2 balenia
100 g (posekaná)
3 balenia
1 balenie
10 g (stužený tuk)
2 l




Postup

  1. 1

    Príprava cesta: Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po vyšľahaní žĺtkov pridáme múku a opatrne zapracujeme aj tuhý sneh z bielkov. Pripravené cesto rozotrieme v tenkej vrstve na vopred vymastený a vysypaný plech,ale postačí aj papier na pečenie. Je vhodné zobrať si hlbší plech,aby tam potom vošla aj plnka). Dáme upiecť. Po upečení necháme cesto vychladnúť.

  2. 2

    Príprava krému: Do hrnca dáme mlieko,zlaté klasy,cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.Vznikne nám veľmi hustý puding. Ešte do horúceho pudingu vmiešame celý palmarín. Krém dávame na studené cesto a spolu to necháme vychladiť.

  3. 3

    Príprava šľahačky: Do misky nalejeme mlieko,pridáme šľahačky v prášku + stužovač a vyšľaháme na tuhú šľahačku. Kým nám vychladne krém a cesto môžeme ju dať do chladničky. Pripravenú šľahačku navrstvíme na krém. Na šľahačkovú vrstvu poukladáme bebe keksy.

  4. 4

    Na záver: Krémeš polejeme pripravenou,rozpustenou čokoládou,do kt. sme pridali trochu cery Je dobré nechať odstáť koláč do druhého dňa, aby bebe keksy zmäkli. Bebe keksy môžeme pred kladením na šľahačkovú vrstvu namáčať do vlažného mlieka,rýchlejšie zmäknú a krémeš sa bude dať pekne krájať už v deň vytvorenia. Dobrú chuť Vám prajem :)

Diskusia k receptu

monnikka
horúce dni síce v nedohľadne, ale takýmto zákuskom nepohrdnem nikdy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia