Foto: kukanka
Tento krémeš patrí k našim obľúbeným, je rýchly, lacný :) a ešte rýchlejšie sa zje :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké diely, ktoré rozvalkáme a roztiahneme na plytký plech. Pred vložením do rúry popicháme vidličkou. Upečieme v horúcej rúre každý kus zvlášť. Po vychladnutí krajší diel rozrežeme na kocky aké chceme mať krémeše. Druhý kus - celý plát položíme na tácku.
- 2
Krém: mlieko, 5 lyžíc kryšt. cukru a vanilkový cukor dáme variť.Trochu mlieka si odložíme a do neho rozmiešame zlaté klasy a žĺtky. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme na hustú kašu. Bielky vyšľaháme s 5 lyžicami kryšt. cukru na penu a zamiešame do horúcej kaše.
- 3
Na tácke položený spodný diel v celku natrieme krémom a pokrájané kocky pekne poukladáme na krém. Jemne pritlačíme. Dáme do chladu, kým vychladne a potom do chladničky. Krémeš sa krája až po vyhladnutí, tak ako sme poukladali horné kocky. Nakoniec ocukríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@tatranocka , neviem o čo to máš rýchlejšie, keď musíš puding najprv vychladiť, potom vymiešať maslo, puding do neho pridávať po častiach...... Tu sa ti sneh vyšľahá kým zovrie mlieko a uvarí sa puding, sneh ide rovno do horúceho krému a celé to ide horúce na cesto, takže to naozaj trvá len pár minút.
@rigocka.. hej super krémeš:)